Türk kargo uçağı Kırgızistan'da düştü! 32 kişi hayatını kaybetti

Kırgızistan'da düşen Türk kargo uçağı ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Hong Kong'tan havalanan uçak, kötü hava koşulları nedeniyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Manas Havaalanı'na iniş yapmak üzereyken düştü. Kazada 32 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Uçağın en az 15 eve zarar verdiği bildiriliyor

HONG Kong- Bişkek seferini yapan Boeng 747 tipi ACT Havayolları’na ait Türk kargo uçağı, Bişkek yakınlarında düştü. Feci kaza sonrasında ilk belirlemelere göre 32 kişi öldü, altı kişi yaralandı. Dört mürettebatı olan uçakta kurtulan olmadı. Yaşamını yitirenlerden dördü de çocuk.

Kırgızistan Başbakanı Yardımcısı Muhambetkalıy Abulkaziyev, uçağın yerel saatle 7.30 sularında Bişkek yakınlarındaki bir köye düştüğünü bildirdi. Kırgızistan Ulaştırma Bakanlığı da, uçağın Manas Havaalanı'na iniş yaptığı sırada düştüğünü açıkladı.

Reuters haber ajansı, uçağın en az 15 eve zarar verdiğini aktarıyor. Geniş bir bölgeye yayılan uçağın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, uçağın ağır hava koşulları ve yoğun sis nedeniyle düşmüş olabileceğini belirtiyor. Bişkek Manas Havalimanı yetkilileri, havalimanının en erken bugün akşam saatlerine kadar, iniş ve kalkışlara kapatıldığını duyurdu.

16 Oca 2017 - 10:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber