Türk IŞİD'çiden olay yaratan itiraflar

IŞİD'e katılan 27 yaşındaki Can'ın IŞİD itirafları kan dondurdu. Her şeyin uzun sakalllı bir adamın ortaya çıkmasıyla başladığı belirten Can, hikayesini anlattı IŞİD'e katılan 27 yaşındaki Can'ın IŞİD itirafları kan dondurdu. Her şeyin uzun sakalllı bir adamın ortaya çıkmasıyla başladığı belirten Can, hikayesini anlattı.

AMERİKANNew York Times (NYT) Gazetesi, Ceylan Yeğinsu imzalı haberinde Ankara’nın Hacıbayram Mahallesi’nden 10 arkadaşıyla IŞİD’e katılan ‘Can’ın (27) hikâyesini anlattı. Can Rakka’daki eğitimin ardından 2 kişiyi vurduğunu, bir idamın infazına katıldığını, bir kişiyi de canlı canlı gömünce ‘örgüte tam olarak kabul edildiğini’ anlattı. Haberde Türkiye’den IŞİD’e katılanların sayısıysa bin olarak verildi. Hayatı boyunca uyuşturucu kullanan Can’ın, daha sonra pişman olup 2 arkadaşıyla geri döndüğü belirtildi.
Haberde Hacıbayram’dan IŞİD’e katılmak isteyen başka kişilerin olduğuna dikkat çekilirken, mahalle muhtarı Arif Akbaş’ın “Her şey uzun, kaba sakallı bir adamın mahallede ortaya çıkmasıyla başladı. Uyuşturucu bağımlıları camiye gitmeye başladı” sözlerine de yer verdi.
‘SAVAŞANA HER ŞEY BEDAVA’
Eski IŞİD üyesi Can, “Savaştığınızda günde 150 dolar alıyorsunuz. Her şey bedava. Dükkân sahipleri de sizden korktuğu için ücret almıyor” dedi.
Haberde, Hacıbayram’dan IŞİD’e katılan ilk isimlerden olan Oğuzhan G.’nin Rakka’da komutan pozisyonuna yükseldiği dile getirildi. IŞİD’de Muhammed Salif adını kullanan Oğuzhan G.’nin, sık sık Ankara’ya gidip yeni üyelerle döndüğü iddiasında bulunuldu.
TÜRKİYE’DEN İNSANİ DESTEK
Türkiye’nin, IŞİD’e karşı sürdürülen ABD liderliğindeki savaşa insani destek sağlayacağı öğrenildi. Beyaz Saray’a yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Ankara, Türk hava sahasını ABD jetlerine ‘kesinlikle koşullu’ açıyor. ABD, Türk hava sahasını her kullanımı için Ankara’dan izin istiyor.

17 Eyl 2014 - 09:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber