Türk bayrağına çirkin saldırı

Kosova'da İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un babasının doğup büyüdüğü İpek şehri yakınında yer alan Atatürk Anıt Parkı'ndaki Türk bayrağı ve Atatürk anı plaketine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yapılan saldırı, Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Başkanı Müferra Şinik tarafından kınandı

TÜRKİYE Cumhuriyeti Kale Belediyesi tarafından yaptırılan Dostluk Parkı'ndaki Türk bayrağı ve Atatürk Anıtı'na yapılan saldırıyı kınayan Kosovalı Türk kadınlar, bu saldırının Türkiye ile Kosova arasında var olan ilişkiyi bozmak isteyenler tarafından yapıldığını ifade etti. Büyük bir Türk bayrağı önünde yapılan basın toplantısında KDTP Milletvekili Başkanı Müferra Şinik şunları söyledi:
"Kale Belediyesi’nin yapmış olduğu dostluk parkındaki Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu gerçekten çok çirkin bir olaydır. Türkiye Cumhuriyeti ve Kosova dostluğu daimidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin karşılıksız desteğini görmemize rağmen tabii ki herkes değil, Kosova multi etnik bir ülke burada Türkleri Arnavutlar ve Boşnaklar birlikte yaşamaktadır. Bu çirkin saldırıyı tek kişi ya da kişilerin yapması Kosova’da Türk toplumuyla birlikte diğer toplulukları da etkilemiş ve üzmüştür. Bu saldırıyı demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyorum. Şehitlerin kanıyla süslenen bayrağımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı hiçbir şekilde Türkiye ve Kosova dostluğunu bozmayacaktır. Bu dostluğumuz ilelebet devam edecektir. Buradaki Türk toplumu da bu saldırıdan zedelenmiştir. Türk toplumu olarak bugüne kadar birçok zorluk üstesinden geldik bunun da üstesinden geliriz."
Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği Başkanı Vildan Cibo da yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

19 Oca 2014 - 12:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber