Turizmcinin gözü o buluşmada

Turizm sektörü, Erdoğan'ın 3 Mayıs'ta Putin'le yapacağı görüşmeyi bekliyor. Sektör temsilcileri, bu görüşmede Putin'in 'Charter uçuşları duracak' dedikodusuna son vermesini umut ediyor

Yasin ARAZ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 3 Mayıs'ta bir araya gelecekler. Erdoğan'a Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik edecek. Dev zirvenin Türkiye-Rusya ilişkilerinin tekrar normalleşmesine büyük katkı yapması hedefleniyor. Zirve, "Rusya, Türkiye'ye charter uçuşlarını durduracak" dedikosu nedeniyle turizm sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Dört gözle bu buluşmayı bekleyen sektör temsilcileri, "Rusya, Türkiye'ye charter yasağı uygulayacak" dedikodusu nedeniyle son 3 haftadır Rusya'da Türkiye satışlarının düşüşe geçtiğini belirterek "Putin bu konuda bir açıklama yaparsa satışlar tekrar toparlanır. Sayın Erdoğan ve Sayın Çavuşoğlu'ndan beklentimiz bu açıklamanın da yapılması" diyor.
'OLUMSUZLUKLARDAN SIYRILMALIYIZ'
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ise "İki ülkenin ilişkileri gayet normal düzeyde. Sadece ortada dönen bazı dedikodu niteliğinde ifadeler var. Bakanımız Çavuşoğlu charter uçuşlarda bir sorun olmadığını çok uzun süre önce ifade etti ve güvencesini verdi. Tabi ki devlet politikaları ne olur bilemeyiz, biz her koşulda devletimizin arkasındayız. Yine de her ihtimale karşı temennimiz olumlu sonuçların çıkması. Bakanımız sürekli Alanya'ya geliyor, gidiyor. Buradaki Rus misafirlerle bir araya geliyor. Kendisi de ifade etti, vize ve oturma süreleriyle ilgili olumlu adımların eşiğindeler. Bu tür olumsuzluklardan sıyrılmak gerekiyor" dedi.
'SORU İŞARETLERİ GİDERİLİR'
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Charter meselesiyle ilgili söylentiler bir süredir devam ediyor. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu endişe edilmemesi gerektiğini belirtti. Bu zirveyle tartışmalara son nokta koyulacaktır. Ümit ediyoruz ki üzücü bir karar çıkmaz. Bakanımızın gayretleriyle bu endişe de ortadan kalkacaktır. Düşüşle ilgili bir rakam vermek doğru olmaz, düşüşten ziyade durgunluk vardı. Bu konuya netlik gelmesiyle birlikte kafasında soru işaretleri olan ve Türkiye'ye gelmeye çekinceli yaklaşan misafirleri de burada görebiliriz" diye konuştu.
'İSTEĞİMİZ PASAPORT SEVİNCİ YAŞAMAK'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da "Rusya, Antalya bölgesi için çok büyük öneme sahip. Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın (GZP) açılmasıyla bizler için çok daha büyük potansiyel oluşturdu. Bir süredir devam eden charter karmaşası satışlara durgunluk verse de biz böyle bir karar çıkacağına inanmıyoruz. Bakanımız Çavuşoğlu da bu kararın alınmasına sonuna kadar karşı çıkacaktır ve tüm imkanlarını ülkemiz çıkarlarını koruyacak şekilde seferber edecektir. Turizm hassas bir denge üzerine kurulu. Biz böyle bir kararın şokundan çok, pasaport konusunda sevinç yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

27 Nis 2017 - 00:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber