Turizmcilerden Uluç’a tepki

ONLARCA ülke operatörünün evrak kuyruğunda beklediği Gazipaşa Havalimanı’na olan talep hızla artarken Sabah Gazetesi köşe yazarı Hıncal Uluç’un Gazipaşa Havalimanı’na olan duyuma yönelik olumsuz beyanatları Alanyalı turizmciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Tolga ŞİLİL
Uluç’un, Gazipaşa Havalimanı’na verilen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Boeing 737-800 onayına rağmen havalimanının riskli olduğu yorumuyla ilgili köşe yazısına tepkiler gecikmedi. “EŞDEĞER KURUMLAR DA ONAY VERİYOR” Hıncal Uluç’un yorumuyla ilgili açıklamada bulunan Alanya Turistik İşletmecileri Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, Hıncal Uluç’un eleştirisini, araştırma ve bilimsel raporlar dışında yapılmış bir eleştiri olarak değerlendirdi. Her geçen gün Gazipaşa Havalimanı’na iniş için yapılan başvuruların arttığına dikkat çeken Güner, “Türkiye Cumhuriyeti SHGM ve dünyanın birçok ülkesinde Türk SHGM’sine eşdeğer olan kurumlar, Gazipaşa Havalimanı’na 737-800 tipi 189 koltuk kapasiteli uçaklar için onay veriyor” dedi. “UÇUŞTA ORADAYDIM” Konuyla ilgili Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu ise şunları söyledi: “Gazipaşa Havalimanı’na inemeyecek uçağa kimse izin vermez. 737-800’lere verilen onaylar bilimsel tespit ve araştırmalar sonucunda gerçekleştiriliyor. Yapılan deneme uçuşunda da şahsen ordaydım. Söylendiği gibi herhangi bir sıkıntıyla kesinlikle karşılaşmadık.” Öte yandan Gazipaşa Havalimanı'nın çok kısa bir zaman diliminde, 50 bin Antalya Havalimanı yolcusunu bölgeye çekeceği iddia ediliyor.

#

23 May 2012 - 00:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber