'Turizm maneviyattır'

Kaymakam Özdemir, Dünya Turizm Günü nedeniyle yayınladığı basın bildirisinde turizmin toplumlar arasında yakınlaşmayı sağlamasını temenni etti

- Yasin ARAZ

ALANYA Kaymakamı Erhan Özdemir, 27 Eylül TurizmGünü'nü yayınladığı basın bildirisiyle kutladı. Turizmin maddiyat olduğu kadar maneviyat olduğunu da vurgulayan Özdemir, kültürel çeşitliliğin ülkemize katacağı değerlere dikkat çekti. Dünya Turizm Örgütü'nün (WTO) önerisiyle Birleşmiş Milletler'in (BM) 27 Eylül'ü, Dünya Turizm Günü olarak belirlediğini aktaran Özdemir, "Turizm maddiyatın yanı sıra, farklı dilleri, inançları ve kültürleri birleştiren ve bu sayede toplumlar arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin artarak zenginleşmesini sağlayan en önemli araçlardan biridir. Turizm, kültürel ve çevresel boyutları olan, toplumu ve sosyal yapıyı etkileyen bir olay haline geldi. Farklı inançları, kültürleri buluşturan, kaynaştıran, bir arada özgürce yaşamalarını sağlayan bir uygarlık mirasına sahip olmak kuşkusuz ülkemizin en büyük zenginliğidir. Bu nedenle Türkiye'nin kültürel çeşitliliğinin öne çıkarılması, kültürümüzü, insanımızı doğaya ve tarihe sahip çıkan bir bilinçle sergileme düşüncesi, turizm vizyonumuzun temeli olmalıdır. Turizmde çeşitliliğin uluslararası kültürel iletişimi ve toplumlar arasında yakınlaşmayı sağlaması dileğiyle 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü kutluyorum" dedi.

26 Eyl 2013 - 23:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber