'Turizm gelirleri azaldı'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ı kabul etti. Budak, Antalya'ya 8 Kasım itibariyle 9 milyon 200 binin üzerinde turistin geldiğini söyledi.

Gelirlerde geçen yıla göre ciddi bir azalma olduğunu ifade eden Budak, geçen yıl turist başına 600 dolar harcama yapılırken, bu yıl rakamın 550 dolar düzeyinde olduğunu dile getirdi. Gelen turistlerin kalitesinin düştüğünü ifade eden Budak, gelirlerin düşmesinin hizmete de yansıdığını kaydetti. Alkollü içkilerde ÖTV'nin artırılmasının turizmcilerin en çok şikayet ettiği konulardan birisi olduğunu anlatan Budak, istihdam üzerindeki yüklerin kaldırılmasıyla kışın açık otel sayısının artacağını, bunun da işsizliğe katkı sağlayacağını söyledi. Şahin ise kendisine iletilen sorunları en yakın zamanda ilgililerle paylaşacağını söyledi.

#

11 Kas 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber