'TRT'ye hamilelik cezası verilsin'

TTB, TRT'ye ceza verilmesi için RTÜK'e başvurdu

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB), iftar programında avukat Ömer Tuğrul İnançer’in, büyük tepki çeken “Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir” sözleri nedeniyle TRT’ye ceza verilmesi için RTÜK’e başvurdu.

TTB söz konusu ifade ve beyanların, cinsiyet ayrımcılığı olduğu gerekçesiyle ilgili mevzuata aykırı olduğunu savundu. TTB vekili avukat Seray Şenfer’in imzasıyla yapılan başvuruda, özetle şunlar vurgulandı:
CİNSİYET FARKI GÖZETİYOR
“RTÜK Kanunu’nun ‘Yayın hizmet ilkeleri’ başlıklı 8. maddesinde, ‘Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz’ hükmüne aykırılık teşkil etmektedir. Şöyle ki; program konuğunun ifadeleri, cinsiyet farkı gözeterek, toplumda bu durumda olanlara karşı düşmanlığa neden olacak şekilde nefret duyguları yaratacak nitelikte ve ağırlıkta olduğu görülmektedir. Konuğun, hamile kadınların sokağa çıkmaması yönündeki bilimsel temelden uzak, sağlık açısından da çok sakıncalı önermesini desteklemek için estetik kaygıları öne sürmesi de ayrıca değerlendirilmeli; program sunucusunun konuğun ifadelerini destekler mahiyette konuşması, mimik ve jestlerde bulunması da şikayetimize konu programın alıntılanan ilkelerden ne kadar uzak ve sorumsuzca yapıldığının göstergesidir."     

27 Tem 2013 - 14:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber