‘Tıp Fakültesi’ne talibiz’

Kestel Belediye Meclisi, kaba inşaatı bitmiş belediye hizmet binasını Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi binası olarak tahsis etme kararı aldı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kestel beldesi fakülte merkezi haline geldi. Tıp için Oba’da yer bakılıyor ama bizler beldemizin daha da gelişmesi için Akdeniz Üniversitesi Alanya Tıp Fakültesi’ne de talibiz” dedi.

Alper KUTAY
KESTEL Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı dün saat 10.00’da Kestel Belediye Meclis Salonu’nda, Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının birinci gündem maddesinde, Merkez Mahallesi Belediye Caddesi’nde bulunan kargas inşaatı tamamlanmış belediye hizmet binasının Akdeniz Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi ya da herhangi bir fakülte binası olarak kullanılmak üzere tahsis edilmesi oybirliği ile kabul edildi. Kestel’in eğitimin lokomotifi konumunda olduğunu belirten Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Eğitim Fakültesi, Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi ve ALTSO Meslek Yüksek Okulu’nu beldemize kazandıran herkese çok teşekkür ederiz. Diğer beldelerin hakkına tecavüz etmek istemiyoruz ama biz Alanya Tıp Fakültesi’ne de talibiz. Belediye hizmet binamız 38 dönüm orman arazisi ile birlikte 40 dönümlük bir bölgeyi kapsamaktadır ve bir fakülte kurulması için çok uygun bir yerdir” dedi.
YENİ DÜĞÜN SALONU YAPILIYOR
Tıp Fakültesi öncelikli olmak üzere kurulacak yeni fakültelere yeni belediye hizmet binasını tahsis etmeyi uygun gördüklerini vurgulayan Başkan Yücel, “Alanya’nın eğitim konusunda daha ileriye gitmesi, ilçemizin sosyoekonomik yapısına katkı sağlamak için elimizi taşın altına koyduk” diye konuştu. Gündemin diğer bir maddesinde ise Merkez Mahallesi, Sahil Caddesi ve PTT Caddesi arasında bulunan belediyeye ait arsa üzerine Belediye Düğün Salonu yapılması oybirliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise, Meclis Üyesi İbrahim Zavlak ve Mustafa Şimşek’in dilekçeleri görüşüldü. Dimçayı Mahallesi, Dimçayı Irmağı’nın batısında kalan bölgenin Tosmur ve Oba Belediyesi ile görüşülerek ortak bir çalışmayla kanalizasyon hattına bağlanması için çalışma yapılması da oybirliği ile kabul edildi.

#

08 Şub 2013 - 00:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber