THY uçağı kuş sürüsüne girdi

Atatürk Havalimanı Florya-Sefaköy yönündeki pistinden saat 11.16'da kalkan Türk Hava Yolları'nın TK617 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçağı kuş sürüsüne çarptı

KAZABLANKA'YA giden uçağın ardından havalanan başka bir uçağın pilotu pist üstünde kuş ölüleri gördüğünü rapor etti. Kuşlara çarpan uçağın pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne "3.5 sol pistinden kalkış sırasında çok sayıda kuşa çarptık" diyerek durumu aktardı. Kule görevlisi ise, "Anlaşıldı efendim arkanızdan kalkan uçak rapor etmişti. Şu an kontrol ettiriyorum sizde bir problem yok değil mi" diye pilota hasar olup olmadığını sordu. Pilot ise "Şu an için bir problemimiz yok efendim" diyerek kuleye güvenliği aksatacak bir durum yaşamadıklarını bildirdi. THY uçağının kalkışı sırasında çarptığı kuşların ölüleri DHMİ yetkilileri tarafından pistlerden toplandı ve pist yeniden kullanıma açıldı.

24 May 2017 - 19:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber