THY'den Darbe Komisyonu'na 'Gülen' açıklaması

Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Fetullah Gülen'in 1999 yılında ABD'ye kimlerle gittiğini THY'ye sorduklarını anımsatarak "THY'den '21 Mart ya da 22 Mart 1999 tarihinde seyahat ettiği bilgisi var, ancak yolcu listelerine ulaşılamıyor' cevabını aldık" dedi

15 Temmuz ve FETÖ/ PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Türk Hava Yollarına cevaplandırması için FETÖ lideri Fetullah Gülen'in 1999 yılında Amerika'ya çıkarken yanında kimlerin olduğunu sorulduğunu anımsatarak "21 Mart 1999 tarihinde Fetullah Gülen, FETÖ sözde lideri ABD'ye giderken kimlerle gittiği bunun THY kayıtlarında varsa gönderilmesini talep etmiştik. Ancak gelen cevap yazısında, 21 ya da 22 Mart 1999 tarihinde seyahat ettiği bilgilisi var, ancak yolcu listelerine ulaşılamıyor. O tarihte başka kimlerin olduğu konusunda bir bilgiye ulaşılamadığı cevabını aldık" diye konuştu. 
"YOLCU LİSTESİNİN OLDUĞU BİLGİLİ MUTALAKA BİRYERLERDE VARDIR" 
Komisyonun AK Parti'li üyesi Emine Nur Günay ise THY'nin Gülen'in ABD'ye kiminle gittiği konusunda neden bir bilgiye ulaşamadığının irdelenmesi gerektiğini kaydederek "Mutlaka yolcu listesinin olduğu bilgisi bir yerlerde vardır. 15 yıl öncesi. Çünkü kimlerle seyahat ettiği çok önemli." dedi. Başkan Petek ise cevaplanması gereken soruların tekrar THY'ye sorulması için not alınmasını istedi.

08 Ara 2016 - 12:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber