THK 35 bin TL topladı

Türk Hava Kurumu Alanya Şubesi'nin bu yıl topladığı fitre ve zekat miktarı, geçen yıla oranla 6 bin 500 TL arttı

TÜRK Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi Saymanı Emine Keyaoğlu, Alanya'da geçen yıl Ramazan ayında 28 bin 500 liralık fitre ve zekat toplanırken, bu rakamın bu yıl 35 bin liraya ulaştığını söyledi. Keyaoğlu, Alanya halkının THK’ya gösterdiği ilginin giderek arttığını belirterek, “Toplanan bağışların bir kısmı muhtarlarımızın yardımlarıyla köylerden, bir kısmı şubemize gelen vatandaşlarımızdan elde edildi. Halkımızdan Kurban Bayramı’nda da desteklerini bekliyoruz" dedi.

'YETKİ THK’DA'

THK’nın topladığı fitre ve zekatların vatandaşın yararına kullanıldığını dile getiren Keyaoğlu, tüm bağışların yine ihtiyaç sahibi vatandaşlara geri döndüğünü hatırlatarak, yardım kurumlarının yanısıra orman yangın söndürme uçaklarının da toplanan bu fitre-zekât ve bağışlar sayesinde alındığını dile getirdi. Keyaoğlu, “THK’ya yapılan bağışlar, Kızılay, Çocuk Esirme Kurumu, Diyanet Vakfı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türk Hava Kurumu arasında paylaşılmaktadır. Yardım Toplama Yönetmenliğinin 2, 15, 16 ve 22’inci maddeleri gereğince fitre-zekât ve kurban derisi toplama yetkisi sadece Türk Hava Kurumu’na verilmiştir. Bu nedenle Türk Hava Kurumu, devletin 5 ayrı kurum adına vermiş olduğu yasal bir görevi yerine getirmektedir. Yardım Toplama Yönetmenliği'nin 22’nci maddesi gereğince toplanan gelirlerin yüzde 50‘si yardımların toplandığı il ve ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, bir başka deyişle kendi il ve ilçelerimizdeki vali ve kaymakamların denetimindeki vakıf hesabına, yüzde 4’ü Türk Kızılay’ına, yüzde 3’ü Çocuk Esirgeme Kurumu’na,  yüzde 3’ü Diyanet Vakfı’na, yüzde 40’ı ise Türk Hava Kurumu’na aktarılmaktadır. Böylece gönüllü olarak vermiş olduğunuz fitre, zekât ve kurban derisi bağışı ile aynı anda beş ayrı kuruma bağış yapmış oluyorsunuz.

'

DESTEKÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ' 

THK yaptığı faaliyetlerle, gençlerimizin milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaktır. Yılda 30 binden fazla gencimize havacılık dallarında ücretsiz kurslar veriyoruz. Yangın söndürme uçaklarımızla orman yangınlarına müdahale ediyoruz. Silahlı Kuvvetlere paraşüt ve planör uçuş eğitim desteği veriyoruz. Organ/hasta/yaralı nakli için süratli hava ulaştırma desteği sağlıyoruz. Ülkemizin havacılık alanındaki kalifiye elaman ihtiyacının karşılanması amacı ile 2011 yılında THK Havacılık Vakfı, ardından vakıf bünyesinde ‘Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ kurulmuştur. Üniversitenin bazı fakülte ve yüksek okullarında kurulduğu günden bugüne kadar eğitim döneminde toplam 966 öğrenciye eğitim verilmiş, üstün başarı gösterilen öğrencilerle, şehit çocukları olmak üzere toplam 280 öğrenciye tam, 148 öğrenciye yarı burslu olarak eğitim imkânı sağlanmıştır. 2013-2014 eğitim döneminde ise bin 530 olarak belirlenen öğrenci kontenjanının yüzde 51’ini oluşturan öğrenciye tam ve yarı burslu olarak eğitim verilmesi planlanmıştır. Kurumumuza destek veren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

06 Eyl 2013 - 00:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber