THD'den 'Diren' çağrısı

THD Alanya Şubesi Başkanı Şencan, “İlinizin milletvekillerine telefon ederek haklarınız için direnin” dedi

- Günay AKTAŞ

TÜKETİCİ
Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret Komisyonu'ndan geçen tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı ile tüketicilerin faiz lobisine teslim edildiğini öne sürdü. Tasarıda tüketicilerinin isteklerinin umursanmadığını iddia eden Şencan, "Tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmadan önceki görüşülmesi sürecindeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na tüketici örgütlerinin sunmuş olduğu görüş ve önerilerin hiçbiri kabul görmemişti. Tüketici örgütlerinin görüşlerinin tasarıya yansımasına izin vermeyen ve tüketici örgütlerinin randevu isteklerini kabul etmeyen Gümrük ve Ticaret Bakanı, bankalarla toplantı yaparak isteklerini kabul edip yasa tasarısına yansıtmıştı. Üstelik tasarının ilk halinde tüketiciler lehine olan hükümler kaldırılarak bankaların istekleri tasarının en son halinde hüküm altına alınmıştı. Yasa Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret Komisyonu'na gönderildiğinde tüketici örgütleri olarak az da olsa umutlanmıştık. Ancak, Sanayi, Ticaret Komisyonu’ndaki tartışmalarda ne tüketici örgütü temsilcilerinin ne de muhalefet partisi milletvekillerinin önerileri kabul görmüştür" dedi. “Bu yoksul ve emekçi halktan toplanan vergilerle maaş alan vekiller olarak, eğer birazcık vicdanınız varsa tüketicileri soyup soğana çevirecek olan faiz lobisi ve büyük sermaye kuruluşları için düzenlenen tasarıdaki hükümleri genel kurulda kabul etmeyiniz” şeklinde çağrıda bulunan Şencan, Tüketici örgütlerinin sesine kulak vererek önerilerini dikkate alınız. Tüm halkımıza ve tüketicilere şu çağrıda bulunuyoruz, tasarı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na inmeden ilinizin milletvekillerine telefon ederek, faks, e-posta ve mektup göndererek tasarıdaki faiz lobisi ve büyük sermaye kuruluşlarının ücret, masraf ve komisyon almalarını hüküm altına alan maddeleri kabul etmemeleri ve tüketici örgütlerinin önerilerini dikkate almalarını söyleyiniz. Haklarınıza sahip çıkınız ve haklarınız için direniniz. Sizleri, Tüketici Hakları Derneği olarak mücadeleye katılmaya ve destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

19 Tem 2013 - 09:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber