TGF: Gazetecilik tutuklanmıştır

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Sözcü Gazetesi çalışanlarından Mediha Olgun ve Gökmen Ulu hakkında tutuklama kararı verilmesinin, aslında gazeteciliğin tutsak edilmesi anlamına geldiğini söyledi

SÖZCÜ Gazetesi mensubu gazeteciler Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un tutuklanmasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan TGF Genel Başkanı Karaca, “Bu karar, ülkemiz demokrasi ve basın tarihine maalesef talihsiz bir yargı içtihatı olarak geçmiştir. İçtihat diyoruz; çünkü bu kararın, açık yasa hükümleri yerine, zorlama bir yoruma dayalı olarak verildiği çok belirgindir. Kararın, gazetecilik ve internet haberciliği konusunda tecrübe ve bilgi sahibi olduğu belirtilen 3 kişinin tanıklığı neticesinde alındığının açıklanması ise oldukça manidardır. Bu ülkede, ne zamandan beri gazeteciler, somut hukuki deliller yerine, bir başka gazetecinin kişisel/keyfi yorumlarına dayalı tanıklığı ile tutuklanıp hapse atılmaktadır. TGF olarak bu kişilerin de adıyla sanıyla kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz. Türkiye'de zaten tartışmalı bir durumda olan düşünce, ifade ve basın özgürlüğü; bundan böyle sadece kağıt üzerinde tarif edilen, pratikte ise asla geçerliliği olmayan kavramlar konumuna indirgenmiştir. Bu da demokrasinin tamamen rafa kaldırılmak istenmesi anlamına gelmektedir. Konuyla ilgili daha önceki açıklamamızda, 'Gözaltına alınan gazeteciliktir!' demiştik. Şimdi de, 'Aslında tutuklanan gazeteciliktir!' diyoruz. Üstelik bu kararın, neredeyse yaklaşık bir yıl önce atılan bir başlık veya manşet nedeniyle alınmış olma iddiası, ayrı bir hukuk garabetidir. Muhalif görüşlerin, tenkit hürriyetinin, eleştiri hakkının olmadığı veya bütün bunların yayın ve yayım olanağının bulunmadığı yerde demokrasi de zaten olmaz. Günümüzde evrensel insan haklarına açıkça aykırı olan bu tür kararların yanlışlığı ileride anlaşılacak olsa da, ülkemiz ve insanlarımız adına yol açtığı maddi manevi yıkımın izlerini silmek ne yazık ki kolay olmayacaktır. Her koşul ve şartta özgür basından yana taraf olan TGF, gazeteciliğe darbe vuran yanlışlıkları dile getirmeye ve zor günler yaşayan meslektaşlarımızla dayanışma içinde olmaya kararlıdır" dedi.

27 May 2017 - 12:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber