Teröristle kolkola nöbet tuttular!

Türkiye’nin Sincar ve Karaçok operasyonları için ‘müttefiklerimiz vuruldu, endişe duyuyoruz’ diyen ABD, bombardımana karşı YPG’lileri korumak için Suriye sınırında teröristlerle nöbete başladı

TÜRKİYE’nin Sincar ile Karaçok Dağları’na yaptığı hava harekatlarının ardından çılgına dönen PKK’nın Suriye uzantısı YPG, 3 gündür sınır karakollarımıza ardı ardına saldırıya geçti. Ancak TSK’nın top atışlarıyla karşılığını ağır bir şekilde aldı, 18 YPG’li öldü. Türkiye’nin taciz ateşlerine karşılık vermesi üzerine YPG’nin siyasi kolu PYD’nin lideri Salih Müslim, ‘ABD bizi korusun yoksa Rakka operasyonundan çekiliriz’ diye tehditte bulundu.
YPG’ye zırhlı kalkan
Türkiye’nin NATO müttefiki Washington’dan bu tehdide Ankara’yı çok rahatsız edecek bir hamle geldi. YPG’nin Türk sınırına ateş açtığı Derbesiye bölgesine zırhlılarını sevk etti ve PKK’lılara zırhlı kalkan oldu. Amerikan AP ajansının haberine göre 200 Amerikan Deniz Piyadesi askeri bölgeye konuşlandırıldı ve YPG’lilerle birlikte sınırda nöbet tutmaya başladı. AP’ye bilgi veren Amerikalı albay John Dorrian, ‘O bölgeye asker sevkiyatı devam ediyor’ dedi. Reuters’a konuşan YPG’li Sharvan Kobani ise, ‘Sınır bölgesinde bundan böyle Amerikan askerleri devriye gezecek’ açıklaması yaptı.
KIZILTEPE’YE 300 METRE 
Teröristlerin ve Amerikan askerlerinin ortaklaşa devriye gezip nöbet tuttuğu Derbesiye, Mardin’in Kızıltepe ilçesinin karşısında ve sınırımıza sadece 300 metre uzaklıkta. 
PENTAGON SÖZCÜSÜ: ‘Hareket alanımız’ 
ABD ile YPG bayraklarının yan yana dalgalandığı devriye araçlarının sınırda ilerleyişi yabancı ajanslar tarafından da da dünyaya servis edildi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis, bu alışılmadık görüntü ile ilgili “Suriye’nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil” ifadelerini kullandı. Ancak Davis, bunun, Türk Silahlı Kuvvetleri’yle (TSK) YPG arasında çatışmaları önlemek amacıyla atılıp atılmadığı sorusunu ise geçiştirdi. Sözcü Davis, TSK ile iletişimlerinin günlük olarak devam ettiğini de sözlerine ekledi.

30 Nis 2017 - 12:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber