Teröristbaşı Gülen, örgüt üyelerine 'FETİH' mesajı yollamış

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 2014 yılında ByLock'tan "Allah bu milletin ordusuna büyük bir fetih daha nasip edecek. diye mesaj göndermiş

KOCAELİAdalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Adliyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. FETÖ PDY soruşturması kapsamında Donanma Komutanlığı ve Deniz Hava Üs Komutanlığı'nda görev yaparken tutuklananların aynı iddianame içerisinde yargılanacağını belirten Paça, yaklaşık 250 sanığın yargılanması için Kocaeli Kapalı İnfaz Kurumu içerisinde salon yapıldığını, yargılamaların burada yapılacağını söyledi.

Kocaeli'de görülen FETÖ PDY davaları ile ilgili bilgi paylaşan Paça, "Kocaeli'de 842 FETÖ PDY'ye yönelik dava açıldı. Bu davaların 364'ü 2. Ağır Ceza, 468'i 4. Ağır Ceza ve 10 tanesi de yeni kurulan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açıldı. Bu davalardan 198'i hakkında karar verildi. Yeni kurulan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk dava ise 15 Mayıs'ta görülecek" dedi.

FETÖ PDY Terör örgütü davalarına 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak baktığını belirten Paça, FETÖ PDY davalarında tanık ifadelerinin önemine değindi. Paça yapı içerisinde memurların maaşlarından bekar olanlardan yüzde 15, evli olup da evi kendisine ait olanlardan yüzde 10, evli olup evi kira olanlardan yüzde 5 tutarında para toplandığı yine tanık ifadelerinde yer aldığını söyledi. Paça, yapı içerisinde 'renklenmek' teriminin kendini saklamak için Alkol almak, askerlerinin eşlerinin başını açması, yada polislerin silahlarına 3 hilal yapıştırarak kendini ülkücü gibi göstermesi anlamına geldiğini belirtti.

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN MESAJ ATMIŞ
Paça bir tanığın ise, "2014 yılında ByLock'ta Fetullah Gülen tarafından gelen mesajda 'Allah bu milletin ordusuna büyük bir fetih daha nasip edecek. Onu da şanlı Türk subayları yapacak' yazıyordu. O zaman ne olduğunu anlamamıştım. 15 Temmuz'da bu mesajın ne olduğunu anladım. 17-25 Aralık sürecinde 1 ABD doları cezaevine girenlerin ailelerine dağıtılmıştı. Bu plaket, bir nişane gibi bir şeydi. Zaten Fetullah Gülen'den gelen her ne ise o eve şeytan girmeyeceği anlamına gelirdi" ifadesini verdiğini belirtti.

28 Nis 2017 - 17:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber