Taşeron İşçiler için flaş düzenleme!

KAŞİP heyeti, Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'le görüştü. Görüşmede taşeron işçileri yakından ilgilendiren müstakil yasa ile ilgili düzenlemeler ele alındı

KAMU Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) heyeti olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile makamında görüştü. Bakan Çelik ile yapılan görüşme sonrasında bir değerlendirme yapan KAŞİP Genel Başkanı Aydın "Kamu şirket personelleri KAŞİP farkıyla, taşeron işçinin iş hayatında yeni dönem müstakil yasa ile başlayacak. Kamu şirket personelinin iş hayatını düzenleyen 4857 sayılı is hukuku ülkemizde çalışan 600 bin kişiyi kapsamaktadır. Bu nedenle taşeron işçiler olarak talep ettiğimiz çalışmalar istediğimiz yönde gelişmemekteydi" diye konuştu. Çalışma bakanı, müsteşar ve çalışma genel müdür vekilleri ile KAŞİP heyeti arasında geçen 3 saatlik toplantı sonucunda müstakil bir yasa düzenlemesi öngörülüyor.15 Şubat 2014 tarihine kadar yapılacak müstakil yasanın torba yasa ile çıkmasına onay veren KAŞİP heyeti Maliye Bakanlığını da bu konuya ikna etti. Yapılan görüşmeler sonunda yargıda tazminat davalarının uzun zaman alması nedeniyle de Adalet Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı arasında bir hakem heyeti kurulacak.

HEYETİ ÇALIŞMA İL MÜDÜRLÜKLERİ YÖNETECEK

Hakem heyetiyle ilgili çalışmaları çalışma il müdürlükleri yürütecek. İşten çıkan taşeron işçilerin 10 bin TL'ye kadar alacaklarının mahkemeye gitmeden hakem heyeti tarafından ödenmesi sağlanacak. Bu heyete sosyal tarafların da dahil olması planlanıyor.

KADRO YOK

"Bakanlık heyetine kadro olmazsa konuşulacak bir şey yok sizi dinler gideriz" diyen KAŞİP heyetine karşılık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "Bu kadar insana kadro verme şansımız yok; ancak düzenleme ile ilgili fikirlerinizi ve taleplerinizi yerine getirmeye hazırız" şeklinde cevap verdi, Kadro verilmemesinin kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden Aydın, bu konuda inisiyatifin kamu şirket personellerinde olduğun belirtti.

27 Oca 2014 - 14:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber