Talimat verdi! Değişiyor

Bankaların kredi verirken çekingen davranmalarına neden olan zimmet maddesi gevşiyor. Düzenleme ile madde 2 yıl süreyle ertelenecek ya da dalgalanma dönemlerinde uygulanmayacak

HÜKÜMET, piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle bankaların kredi vermekte çekingen davranmalarına gerekçe olarak gösterdikleri batık ya da geri dönmeyen krediler için uygulanan zimmet maddesinin değiştirilmesi için çalışma başlattı.

CUMHURBAŞKANI: DEĞİŞTİRİN

Ekonomi kurmaylarının kendi aralarında yaptığı toplantılar ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) gündeme gelen bu konu masaya yatırıldı. Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre bankaların frene basmalarının nedenleri arasında olan "FETÖ'cü şirket" tedirginlği ile igili olarak hükümetin, rahatlatıcı adımlar atıp bazı düzenlemeler yaptığı belirtildi. Bankaların kredi verirken çekingen olmalarının ikinci gerekçesinin ise batık, sorunlu krediler için bankacıların da sorumlu tutulması yönündeki Bankalar Yasası'ndaki düzenleme olduğu ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta yapılan EKK toplantısında bu sorun konuşulurken zimmet maddesinin değiştirilmesine ilişkin bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Hükümetin iki alternatif üzerinde durduğu belirtildi. İlk modelde, zimmet maddesinin uygulamasının iki yıl ertelenmesi gündeme geldi.
İkinci modelde ise maddenin kapsamının daraltılması masaya yatırıldı. Bankalar Birliği'nin maddeye 'ekonomik dalgalanma dönemlerinde bu hükümler uygulanmaz" hükmünün eklenmesini önerdiği bildirildi. Hükümetin, bu öneriye sıcak baktığı bildirildi.
Önümüzdeki haftalarda Meclis'e getirilmesi planlanan değişiklik ile zimmet maddesi yeniden düzenlenecek. Maddenin ekonomik dalgalanma dönemlerinde uygulanmaması yönündeki görüşün ağırlık kazandığı belirtiliyor.


03 Ara 2016 - 09:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber