'Sorun bizde'

ALANYA Müftülüğü personeline yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi.

Erkan UYSAL
Alanya Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen seminere Alanya Müftüsü Mustafa Topal, eğitimci-yazar Sait Çamlıca ile çok sayıda personel katıldı. Kur'an tilavetinin ardından bir konuşma yapan Topal, personelin donanımlı olmasını istediklerini söyledi. Topal, "Personelin dini bilgileri halka doğru ve etkili bir şekilde ulaştırmalarını temin etmeye çalışıyoruz. Bizim varlık nedenimiz budur. Üzerimize düşen, önümüze gelen rastgele bilgileri halkımıza götürmek değil, kaynaklara dayalı, sahih, doğru bilgiyi halka sunabilmek" dedi.
'ÇOCUKLARA ULAŞMANIN YOLUNU UNUTTUK'
Çamlıca da, "Eğitim sadece çocuklara özgü sanılıyor. Ülkemizde yetişkinin eğitimi çok ihmal edildi. Yetişkin eğitiminde Türkiye'de çok ciddi boşluklar var. Bu konu kendini yetiştirmekle ilgili. Okumak, sürekli kendini yetiştirmek gerekiyor. Bunun yanında çok ciddi sunum problemimiz var. Kendinizi yetiştirip cemaatin gözlerinin içine bakarak bir şeyler anlatmanızı tavsiye ederim. Günümüzde herkes çocuklarından şikayetçi. Bu ülkenin problemi çocuklar değil. Çocuklar ve gençlerin bu durumda olmasının nedeni onlara ulaşmayı bilmeyen yetişkinler. Çocuklara ulaşmanın yolunu unuttuk. Çocuklara örnek de olamadık. ‘Zamanın gençliğinde iş yok’ cümlesinin arkasına saklandık. Sorun çocuklarda değil bizde" şeklinde konuştu.

#

07 Mar 2013 - 00:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber