Soma davasında ek bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin ek bilirkişi raporu Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Bilirkişi heyeti, yapılan itirazların önceki kanaat ve görüşlerini değiştirmediğini ve bu nedenle aynı raporu, ek rapor olarak sunduklarını belirtti.

SOMA'DA 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 Kasım 2016 tarihinde görülen davada, ek bilirkişi raporunun beklenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Sanıkların mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna itirazı üzerine mahkeme, raporu tekrar bilirkişi heyetine gönderip görüş bildirmelerini istedi. 
Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, beklenen ek bilirkişi raporunun dosyaya eklenerek, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulduğunu açıkladı. Arslan, ek bilirkişi raporunda heyetin, yapılan itirazların önceki kanaat ve görüşlerini değiştirmediğini ve bu nedenle aynı raporu, ek rapor olarak sunduklarını söyledi.
Arslan raporunun sonuç bölümünde ise, "Mahkemece sunulan ve tarafımıza ulaşan tüm dilekçeler ve eklerinde, kazanın oluşu ve akabinde cereyanı ile ilgili olarak bilirkişi heyetimizin ana raporunda ortaya koyduğu değerlendirmeleri veya kanaatleri değiştirmesini gerektirecek yeni bir bilgi ya da belge bulunmamaktadır. Dolayısıyla heyetimiz daha önce olayın ortaya çıkışı ve bilinen sonuçlarını doğuran değerlendirme ve kanaatlerini aynen muhafaza etmektedir. Takdir yüce mahkemenizindir" ifadelerinin kullanıldığını söyledi. 
Soma Davası'nın duruşması 12 Aralık'ta görülecek.

10 Ara 2016 - 22:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber