Sokaklara narenciye isimleri verildi

Portakal Çiçeği Karnavalı ile gündeme gelen Adana'da, Çukurova İlçe Belediyesi çok sayıda sokak ve caddeye binlerce portakal, limon, greyfurt, turunç ve mandalina fidanı dikti. Narenciye fidanlarıyla donatılan sokaklara; 'Portakal Sokağı', 'Greyfurt Sokağı' ve 'Limon Sokağı' gibi isimler verilip tabelaları asıldı

Kentte

geçen 1-5 Nisan'da 3'üncüsü gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın çok ses getirdiğini anlatan Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, "Bu, Türkiye'nin ilk ve tek karnavalı. Sivil bir inisiyatif tarafından yapılıyor ve biz de belediyeler olarak destek veriyoruz" dedi. Portakal çiçeği kokusunun çok etkileyici olduğunu vurgulayan Çetin, "Portakal çiçeği kokusu dünyanın en güzel kokularından birisi. Nisan ayında buraya gelenler bu kokuyu hemen alır. Adana'nın her sokağında portakal çiçeği olsun ve şehir biraz daha portakal koksun istiyoruz" diye konuştu.

'SOKAKLAR MİS GİBİ KOKUYOR'

Bu amaçla Çukurova İlçesi'nin her sokağına narenciye fidanları diktiklerini belirten Soner Çetin, şunları kaydetti:

"Karnavalla birlikte kentimizi daha çok narenciye ağacı ile donatıyoruz. Turunç ağaçları başta olmak üzere portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi binlerce ağaç dikiliyor. Ağaçların yüzde 70'i turunç olacak. Bunun da bir nedeni var. Aile bütçesine katkı sunmak isteyen ev kadınlarını örgütleyip onlara turunç reçeli yapımını öğreteceğiz. Bu ağaçlardan turunç toplayıp reçelini yaparak aile bütçesine katkı sunacaklar. Sokaklara sembolik olarak narenciye ağaçlarının isimlerini verdik. 'Portakal Sokağı', 'Limon Sokağı', 'Greyfurt Sokağı' gibi isimleri var. Sokaklar mis gibi kokuyor. Böyle bir katkı sunmak istedik. Bu çalışmayı vatandaşlarımız da çok beğendi."

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)

21 Nis 2015 - 13:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber