Şok belge ortaya çıktı! 31 yıl önce hainliğin itirafı...

15 Temmuz’da Akıncılar Üssü’nde yakalanan darbe girişiminin planlayıcısı, FETÖ’nün kara kuvvetleri imamı Akyüz’ün 1986’da askeriyenin içindeki örgüt yapılanmasını itiraf ettiği ortaya çıktı. Ele geçirilen belgede FETÖ'nün, TSK içine 31 yıl önce nasıl sızdığı gözler önüne seriliyor.

KURMAY Albay Bilal Akyüz 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Akıncılar Üssü'nde yakalandı. Yapılan incelemede Akyüz'ün Kara Kuvvetleri İmamı olduğu ortaya çıktı. Darbeyi yöneten ekipte olan Akyüz'e ait şok bir belge ele geçirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ele geçirdiği belge FETÖ'nün TSK içine 31 yıl önce nasıl sızdığını gözler önüne seriyor.

80'lerde sızmalar başlamış

Akyüz daha askeri okulda öğrenciyken 18 Aralık 1986’da 'Fetullahçı Askerler' soruşturması kapsamında ifade vermiş, FETÖ'nün nasıl irtibata geçtiğini, Gülen'i nasıl gördüklerini bir bir anlatmış. İfade dikkate alınmadığı için Akyüz 15 Temmuz’da halka bomba atan bir teröriste dönüştü.

İHANETİ TEK TEK ANLATMIŞ

İşte Akyüz'ün 31 yıl önce "Komutanlık Önüne" diye başlayan o ifadesi:Çamlıca Askeri Hastanesi’nde M.T. yakınlık gösterip bir yerlere çağırdı.

SAİD-İ NURSİ KİTAPLARI OKUDUM

M.T. yaz tatiline giderken K.İ.'nin ev adresini bana vermişti. Ben de iki kere ona gittim. Bulamayınca M. bana Ankara’da bir abinin adresini verdi. Orada A.G. isimli birisi vardı. Öğretmen olabilir. İmamlık yapıyordu. O evde ayrıca T.M. Fen derslerinde bilgiliydi. Ankara Gazi öğrencisi Fatih kod isimli biri uğradı. Sızıntı, Zafer dergisi, Said-i Nursi kitapları vardı. 10-15 adet kaset dinledim.

FETULLAH ÜLKEYİ DÜZELTECEK

E.M. ile hiçbir ilişkim yoktu. Ben M.T.'den başka kimseden teklif almadım. Başka eve gitmekte, kurs almakta talimatı verdi. Ankara’da Balgat’daki eve gitme talimatı verdi. Ve atılınca korkamam hususunda benle konuştular ve 'konuşmama' talimatı verdiler. Gülen'i bize tanıtırken onun bu ülkeyi düzelteceği tanıtıldı. Silahlı Kuvvetler hakkında buranın dini açıdan bozuk olduğunu söylüyorlardı.

25 Şub 2017 - 10:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber