'Soba yakılan odalarda uyumayın'

Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı uyardı

Hilal ÖNEL KIŞ aylarının gelmesiyle kömür-odun sobalarının tehlike arz ettiğini belirten Oral, konu ile alakalı bazı uyarılarda bulundu. Odun sobasını kurmadan önce bacaların temizlenmesi gerektiğinin altını çizen Oral, "Baca temizliklerinin her altı ayda bir yapılması gerekiyor. Temizlenmeyen bacalardaki kurumlar alev alarak yangınlara neden olabiliyor. Baca temizliği yapmadan soba yakmak yangına davetiye çıkarmaktır" dedi. En çok yapılan yanlışlardan birinin, sobalı odada, sobayı söndürmeden uyumak olduğunu söyleyen Oral, "Vatandaşlarımızın sobanın olduğu odada uyuma alışkanlığı var. Ancak bu durum soba söndürülmediği takdirde ciddi tehlike oluşturuyor. Esecek ters rüzgarla dumanın, odanın içine dolmasıyla karbonmonoksit gazından zehirlenme oluyor" şeklinde konuştu. KOVA DEĞİŞİMLERİNE DİKKAT Sobalı evlerde dikkat edilmesi gereken konulardan birinin de kova değişimleri olduğunu söyleyen Oral, "Sobalarda kova değişikliği sırasında közlerin güvenilir bir şekilde söndürülmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız, bir anlık hatalarının büyük kayıplara neden olabileceğini akıllarından çıkarmamalıdır. Sobaların üstten yakılması hem ısı kaybını azaltır, hem de hava kirliliğini ortadan kaldırır" diye konuştu.

#

08 Ara 2012 - 00:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber