Siyasi bir markayız

AKP Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Avrupa Birliği Bakanı (AB) Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanı olmasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın veda kongresine Ankara'nın en uzun üç gününde yaşananları "Antalya siyasi bir marka olarak kendini göstermiştir" sözleriyle değerlendirdi

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, bir yanda Ahmet Davutoğlu'nun önce AKP Genel Başkanı seçilmesi ve sonrasında Başbakan sıfatıyla yeni hükümetin kurulması diğer yanda Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den devralmasının yaşandığı sıcak Ankara günlerini anlattı. İl Başkanı Köse, öncelikli olarak Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yeni hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kabine’de yer değiştiren tek isim olan Çavuşoğlu için Dışişleri Bakanlığı'nın beklenen görev olduğunu belirten İl Başkanı Köse, “Kendisiyle olası Dışişleri Bakanlığı'nı kongre günü konuştuk. Sayın Çavuşoğlu da 'Sayın Başbakan nasıl takdir ederse öyle olur' şeklindeki düşüncesini paylaştı” dedi.

‘AVRUPA’DA RÜŞTÜNÜ EDEN BİR İSİM’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Kabine’nin içinde gerek 8 aylık Avrupa Birliği Bakanlığı için gösterdiği performans, sahip olduğu bilgi, birikim ve dış politika konularına hâkimiyetiyle görevi hak eden en önemli isimlerden biri olduğunu belirten İl Başkanı Köse, "Bu niteliklerine ek olarak Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı olarak edindiği deneyim. Bildiği yabancı diller ve parti içinde yürüttüğü Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle partimizin içindeki en önemli adaydı, bekliyorduk” diye konuştu. AKP İl Başkanı Köse, Çavuşoğlu'nun olası Dışişleri Bakanlığı'na ilişkin de kendisinin kongre gününde “Torosların evladı Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Torosların bir başka evladı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla Türkiye hem içeride hem dışarıda layık olduğu şekilde temsil edilecektir” değerlendirmesinin olduğunu belirtti.

‘ANTALYA OLARAK GURUR DUYDUK’

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'nın her ne kadar beklenen bir gelişme olsa da inanılmaz bir sevinç yaşadıklarını kaydeden Köse, “Kendisini arayıp tebrik ettim. Bu görev Antalya açısından çok önemliydi. Dışişleri Bakanlığı icracı bir makam. Türkiye çok önemli merhaleden geçerken bir Antalya milletvekiline bu görevin verilmiş olması bizim açımızdan, Antalya açısından gurur vericidir. Antalya'nın elini Ankara'da nezdinde daha da güçlendiren bir olay” diye konuştu. Antalya İl Başkanı Köse, Ankara'da Çarşamba günü partisinin olağanüstü kongresiyle başlayan ve Cuma günü yeni kabinenin açıklanmasıyla devam eden süreci "Antalya siyasi bir marka olarak kendini göstermiştir" diye yorumladı. Antalya'nın siyasi markalaşmasında bir diğer gelişme ise İl Başkanı Köse'nin Ak Parti'nin 81 il başkanını temsilen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediyeler sunması olduğunu söyledi.

ERDOĞAN’ HEDİYE VERME GÖREVİ ALDI

Bu görevin kongreden 4 gün önce teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından kendisine bildirildiğini aktaran Köse, hediye seçiminin de kendilerine bırakıldığını söyledi. Mustafa Köse, bunun üzerine iki hediye hazırlamayı uygun gördüklerini aktardı. Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı ve Başbakan olarak son kez katıldığı kongrede İl Başkanı Köse'nin sunduğu ilk hediye 81 il başkanı adına oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul sevdasına da gönderme yapan ilk hediyenin Süleymaniye Camii gibi İstanbul'un simge yapılarının siluetinin işlendiği bir ipek dokuma olduğunu kaydeden Köse, ikinci hediyenin ise Antalya'dan olduğunu söyledi.

‘DAVUTOĞLU’NA RAPOR SUNACAĞIZ’

Başbakan Davutoğlu'nun bu talepleri ise ilgiyle dinlediğini belirten Köse, "Kendisi, bahsettiğimiz konuları rapor haline getirip sunmamızı istedi" dedi. Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında kurulan yeni kabinede Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu Orman ve Su İşleri Bakanı olarak kalırken Burdur'un eniştesi Numan Kurtulmuş Başbakan Yardımcısı olarak Kabine’de yer alacak. Burdur'un Gölhisar ilçesinden Sevgi Kurtulmuş'la 1988 yılında evlenen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ilçeye son olarak Ocak 2013'te trafik kazasında kaybettiği kayınbiraderi Muhittin Cantürk'ün cenaze töreni için gelmişti. Kabine’de Başbakan Yardımcısı olarak koltuğunu koruyan Bülent Arınç'ın annesi Sevdiye Arınç da Alanyalı.

30 Ağu 2014 - 00:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber