‘Sıradan bir iş değil’

OTED Alanya Şubesi Başkanı Yeni, önüne gelen herkesin housekeeping mesleğini icra etmek istemesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi

OTEL Temizlik Eğitimi ve Dekorasyon Derneği (OTED) Alanya Şubesi Başkanı Hakan Halit Yeni, housekeeping mesleğinin sıradan bir ev hanımının yapabileceği bir meslek olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Günümüzde işletmelerin önlerine geleni housekeeper olarak istihdam ettiklerini belirten Yeni, bunun en büyük zararını yine işletmecilerin gördüğüne dikkat çekti. Yeni, işletmelerin yaptıkları minyonlarca yatırımı bu şekilde riske atmakta olduklarını kaydetti. Housekeeping yöneticiliğinin bir meslek olduğunun altını çizen Yeni, “İşletmecilerimizin housekeeping yöneticiliğini sıradan bir ev hanımının yapabileceği bir iş olarak görmesi, bu işin bir meslek olarak kabul edilmemesine sebep oluyor. Housekeeping mesleğini benimsemiş, deneyimli, donanımlı ve işini layıkıyla yapan hanımlara ve beylere büyük haksızlık edildiği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Housekeeping mesleğini her önüne gelenin yapması yıllardan buyana duyduğumuz en büyük rahatsızlıklarımızdan biridir” dedi.

#

19 Mar 2013 - 00:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber