Sınırda gerginlik 5 asker yaralı

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı Köyünde askerlerle köylüler arasında çıkan taşlı ve sopalı kavgada 5 asker ve 1 sivil yaralandı

DÜN

akşam saatlerinde Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Çığlı köyünde kaçakçılık ihbarını değerlendiren askerlere tepki gösterilmesi üzerine olaylar çıkmıştı. Olayda aldığı taş darbesiyle yaralanan 1 astsubay helikopterle Hakkari Askeri Hastane’ye getirilmişti.

Sabah saatlerinde ise Çığlı köyü sakinlerinin Hakkari-Şırnak karayolunu kapatması nedeniyle yeniden olaylar çıktı. Olayda 5 asker ve 1 sivil vatandaş yaralandı. Yaralılar askeri helikopterle Hakkari Askeri Hastane’ye kaldırılarak tedavi altına alındı. İHA muhabirinin görüştüğü Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç, olaylarda 5 asker ile 1 sivilin yaralandığını ve yaralıların helikopterle Hakkari’ye gönderildiğini belirtti. Komutanlarla bir araya gelerek olayı yatıştırmak için bölgede olduğunu belirten Başkan Tunç, olayların son bulması için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Valisi Yakup Canbolat ise olaylar sırasında 5 askerin hafif şekilde yaralandığını belirterek, gerginliğin son bulması için güvenlik güçlerinin köylülerle görüştüğünü söyledi. Hakkari-Şırnak karayolu üzerinde barikat kuran köylülerin eylemlerini sürdürdüğü bildirildi.


Diyarbakır’da dün akşam saatlerinde hamile eşi Esra Aydoğdu ile birlikte Bağlar ilçesine bağlı Körhat Mahallesi'nde kurulan semt pazarında alışveriş yaparken, yüzü maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan ve başından yaralanarak, kaldırıldığı hastanede şehit olan Astsubay Üstçavuş Aydoğdu için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Aydoğdu’nun eşi, annesi, kardeşleri ve diğer yakınlarının yanı sıra, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bazı üst düzey yetkililer, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile çok sayıda askeri ve mülki erkan katıldı.

ŞEHİT EŞİNİ KOMUTAN TESELLİ ETTİ

Gözyaşları arasında ayakta durmakta zorlanan şehidin hamile eşi Esra Aydoğdu, annesi Selma Aydoğdu ve kardeşlerini, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi düzenlenen törenin ardından, askeri kargo uçağıyla memleketi Ordu’nun Ünye ilçesine gönderildi.

30 Eki 2014 - 14:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber