Silahlı saldırı sonrası gerginlik

İnegöl ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıda yaralanan 2 kişinin yakınları, olayın faillerinin oturduğunu öne sürdükleri mahalleye yürümek isteyince gerginlik yaşandı

BURSA'NIN İnegöl ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıda yaralanan 2 kişinin yakınları, olayın faillerinin oturduğunu öne sürdükleri mahalleye yürümek isteyince gerginlik yaşandı. Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Akhisar Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yakınlarının yaralandığı öğrenen bir grup, burada toplanmaya başladı. Kısa sürede sayıları artan gruptakiler, olayın faili olduğunu öne sürdükleri kişilerin Huzur Mahallesi'deki evlerine yürümek istedi.
Olay yerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bursa'dan gelen çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Gruptakilerin mahalleye girişini önlemek için TOMA'nın da kullanıldığı bir barikat oluşturuldu.
İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Alaağaçlı, grup adına İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş ile konuşarak kalabalığı ikna etmeye çalıştı.
Görüşmenin ardından Taş, kalabalık gruba yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.
Emniyet yetkilileri de faillerin kısa sürede yakalayacaklarını söyleyince, grup dağıldı.
 "Failler kısa sürede yakalanacaktır"
İnegöl Kaymakamı Akça, gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam 20.00 sularında arzu etmedikleri bir olayın yaşandığını söyledi.
Olayda yaralanan iki vatandaşın hastanede tedavisinin yapıldığını aktaran Akça, şunları kaydetti: "Gençlerin yanlış bilgilerle değerlendirmesiyle olay, toplumsal bir hadiseye dönüşme riskini beraberinde getirdi. Ahıskalı kardeşlerimizin sağduyulu davranması ve polisimizin de bu noktada olayın toplumsal bir hadiseye dönüşmemesindeki kararlı duruşuyla olay kontrol altına alındı. Ben kontrol altında olacağını da ümit ediyorum çünkü güvenlik güçlerimiz olayı ciddi şekilde takip edip faillerini kısa sürede yakalayacaktır." 

11 Ara 2016 - 09:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber