Sevgi tohumları yeşertti

FATMA Alaettinoğlu İlköğretim Okulu 4/A sınıf öğrencisi Sena Yazıcı, sevginin gücünü ortaya koyan bir deney gerçekleştirdi.

Erkan UYSAL Buna göre 2 köpük kasenin içerisine fasulye tohumları koyan Yazıcı, bir köpük kasedeki tohumlara olumlu sözler söylerken, diğerleri için de olumsuz sözcükler kullandı. Yazıcı bunu 1 ay boyunca sürdürdü. Sonuçta olumlu sözcükler söylenen tohumlar büyüyüp yeşerirken, olumsuz sözcükler söylenen tohumlar ise çürüdü. Bu deneyi öneren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ömer Alıcan, "Biz 2 hafta kadar önce arkadaşlarımızla birlikte 5. ünitenin ilk konusu olan 'Sevmek ve Sevilmek Bir İhtiyaçtır' konusunu ele alıyorduk. Ben sevginin büyük bir güç olduğunu ifade ettim ve bunu bir deneyle ortaya koyabileceğimizi söyledim. Bu da eşit koşullarda fasulye tohumlarını çimlendirmelerini ödev olarak verdim. Buna göre tohumlardan bir tanesine olumlu sözcükler kullanacaklardı. Onları sevdiklerini, onları memnun eden cümleler kullanacaklardı. Bir tanesine ise ondan nefret ettiklerini ifade eden sözler kullanmalarını istemiştim" dedi. DENEYDEN DERS ÇIKARDI Daha sonra konuşan Yazıcı ise, "Ben ilk başta pamuğun içerisine tohumları koydum. Onlar her gün aynı ortamda aynı güneş ışığında ikisine eşit şekilde su verdim. 2 tohumu da aynı yere koydum. Tohumlardan birisine dedim ki, 'Sen hiç büyümeyeceksin' dedim. Diğerine de 'Sen büyüyeceksin, filiz vereceksin' dedim. Bu şekilde devam ettim. Yine tohumlardan birine 'Seni çok seviyorum' derken, diğerine 'Seni hiç sevmiyorum. Hiç filiz vermeyeceksin. Çürüyeceksin' dedim. Sonuçta güzel sözler söylediğim tohumlar filiz verdi. Kötü sözler söylediğim tohumlar ise çürüdü. Ben bu deneyden şu dersi çıkartabildim. İyi bir çocuğa kötü davranıp olumsuz sözler söylersek o da bu tohum gibi çürür. Ama iyi ve güzel sözler söylersek onunla hep ilgilenirsek o da bu tohumlar gibi büyür ve iyi bir kişi olur" şeklinde konuştu.

#

20 Nis 2012 - 00:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber