Şehit uzman çavuşu son yolculuğuna 10 bin kişi uğurladı

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde teröristlerin yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının, yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Emrah Çeçen, memleketi Tokat'ın Turhal İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı

TURHAL Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze önce helallik alınması için Müftü Mahallesi'nde bulunan baba ocağına getirildi. Turhal Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile cenazenin getirildiği sırada şehit Çeçen'in yakınları gözyaşına boğuldu. Baba Metin Çeçen, annesi İpek Çeçen, erkek kardeşi Jandarma Uzman Çavuş Burak Çeçen tabuta dokunarak ağladı. Bu sırada şehit Emrah Çeçen'in eşi Rukiye Çeçen ise, gözyaşlarını tutamadı. Her şeyden habersiz olan şehit Çeçen'in oğlu, 1.5 yaşındaki Yiğit Ferman'ın ise, bir yakının kucağında ağladığı görüldü. Ağabeyi ile birlikte Diyarbakır'da PKK'ya karşı birlikte mücadele eden Burak Çeçen, yeğeni Yiğit Ferman'ı kucağına alarak babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunmasını sağladı. Bu esnada Burak Çeçen, "Onlar kalleş, kahraman burada" diyerek ağabeyinin tabutunu okşadı. Cenaze alınan helalliğin ardından törenin yapılacağı yaklaşık 300 metre ilerideki belediye önünde getirildi.
"YİĞİT FERMAN'IN GÖZYAŞI YÜREKLERİ DAĞLADI"
Silah arkadaşları tarafından Belediye'ye ait cenaze aracından alınan şehit Emrah Çeçen'in Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi törenin yapılacağı alana getirildi. Cenazenin araçtan indirilişi sırasında babasının beresini takan ve bir yakının kucağında bulunan Yiğit Ferman'ın gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı. Ardından yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra Jandarma Uzman Çavuş Burak Çeçen, ağabeyinin tabutunun başına gelerek önce eliyle tabutu okşadı, daha sonra ise öperek bir süre tabutun başında kaldı. Anne İpek Çeçen ise, şehit oğlunun tabutuna sarılarak 'kuzum' diyerek tabutu okşadı. Şehit eşi Rukiye Çeçen ise 1.5 yaşındaki oğlu Yiğit Ferman ile tabutun başına gelerek gözyaşı döktü. Anne Rukiye Çeçen, bu sırada 'Hadi oğlum babanın tabutuna dokun' diyerek oğlunun tabuta dokunmasını sağladı.
"AĞABEYİNİN TABUTUNU SON KEZ ÖPTÜ" 
Öğle namazı sonrası İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kıldırılan cenazeye, Tokat Valisi Cevdet Can, 48'inci Piyade Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, AK Parti Tokat Milletvekillleri Zeyid Aslan, Celil Göçer ve Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Burak Çeçen ağabeyinin tabutunu son kez öptü. Cenaze silah arkadaşları tarafından alınarak cenaze aracına götürüldü. Şehit Emrah Çeçen, Kuşoturağı köyünde toprağa verildi.

26 Eki 2016 - 14:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber