Şehirlerin vekil sayısı değişiyor! İşte Antalya'nın yeni milletvekili sayısı

Anayasa değişikliği ile 600'e çıkarılan milletvekili sayısı nedeniyle, illerin çıkaracağı vekil sayıları da değişti.5. büyük il olan Antalya için sayı için sayı 16'ya çıkarıldı

Şehirlerin vekil sayısı değişiyor! İşte Antalya'nın yeni milletvekili sayısı
Haber albümü için resme tıklayın

ANAYASA değişikliği ile milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarıldığı için illerin milletvekili sayıları yeniden belirlendi.

Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yer alan  Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayıları, Anayasa değişikliği ile getirilen 600 milletvekili sayısına göre yeniden hesaplandı.  Ankara'nın çıkaracağı milletvekili sayısı 32'den 36'ya yükseldi ve iki olan seçim çevresi üçe çıkarıldı.  İstanbul'da 88 olan milletvekili sayısı ise 97'ye çıkarıldı.

İLLERİN SEÇİM ÇEVRELERİ

Ankara'nın seçim çevreleri de bu kapsamda yenilendi.  Ankara'da Birinci Bölge:  Bala,  Çankaya, elmadağ, Evren, Gölbaşı,  Haymana,  Mamak,  Polatlı ve S.Koçhisar, İkinci Bölge:  Akyurt,  Altındağ, çamlıdere, Çubuk,  Güdül, Kahramankazan,  Kalecik,  Keçiören,  Kızılcahamam ve  Pursaklar, Üçüncü Bölge: Ayaş,  Beypazarı,  Etimesgut,  Nallıhan,  Sincan ve  Yenimahalle olarak yeniden düzenlendi.

İSTANBUL'UN MİLLETVEKİLİ SAYISI 97'YE ÇIKARILDI

Karar kapsamında, 88 olan  İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı 97'ye,  İzmir'in 26 olan çıkaracağı milletvekili sayısı 28'e yükseltilirken, seçim çevresi sayıları aynı kaldı.

Kararla,  Bursa'nın seçim çevresi ikiye çıkarılırken, çıkaracağı milletvekili sayısı da 18'den 20'ye yükseltildi.

Kararla ayrıca, illere göre çıkarılacak milletvekili sayısı  Gaziantep,  Antalya,  Mersin,  Kocaeli ve  Şanlıurfa'da iki milletvekili artarken, bazı illerde de birer milletvekili fazlalaştı.

VEKİL SAYISI 550'DEN 600'E ÇIKMIŞTI

Anayasa referandumu ile TBMM'ye girecek olan milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılmıştır.

Bu değişikliğin, birlikte yapılacak ilk  Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin takvimin başladığı tarihte yürürlüğe gireceği düzenlenmiştir.

Bu düzenleme nedeniyle  Yüksek Seçim Kurulu hem illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını hem de seçim seçvelerini yeniden belirlenmiştir.

İşte illere göre vekil sayıları:

27 Tem 2017 - 10:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber