Şahin'den Rutte'ye tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Birliği Dönem Başkanı Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin Avrupa’ya geçen göçmenlerin sayısının sıfıra doğru inmesi gerektiği şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, "Bizim sizin 3 milyar avronuza falan ihtiyacımız yok. Biz böyle kaba tehditlere falan da papuç bırakmayız" dedi

MEHMET Ali Şahin, Rutte'nin Avrupa’ya geçen göçmenlerin sayısının sıfıra doğru inmesi gerektiği şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, "Bizim sizin 3 milyar avronuza falan ihtiyacımız yok. Biz böyle kaba tehditlere falan da papuç bırakmayız" dedi.
 
Mehmet Ali Şahin, memleketi Karabük’te Ovacık İlçesi’ne bağlı Yığınot Köyü’nü ziyaret etti. Şahin, köy konağında vatandaşlarla bir araya geldi. 
 
'NE YAPTINIZ ALLAH AŞKINA'
 
Köy konağında vatandaşlara seslenen Şahin, kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışırken denizde yaşamını yitiren mültecilerle ilgili Avrupa Birliği'ne seslenerek, "Biz göndermiyoruz ki kendileri kaçak yollarla gidiyor. Ege’de bir kısmı ölüyor bir kısmını sahil güvenlik ekiplerimiz kurtarıyor. Bir kısmı da karşı tarafa Yunanistan’a oradan da Avrupa’ya gidiyor. Suriye sorunu kendiliğinden mi doğdu? AB’ye sesleniyorum sizin bir rolünüz yok mu? Gelmemesi için ne yaptınız? 29 tane ülkesiniz. Nüfus itibariyle bu blok dünyanın en büyük blokudur. Parasal güç itibariyle de öyledir. Suriye’de iç savaş devam ederken ne yaptınız Allah aşkına? Şimdi bize Türkiye Suriye’li göçmen göndermesin diyorsunuz. Bu sizin eseriniz. 400 bini aşan Suriye’li hayatını kaybetti 3 milyonu bize sığınmış. Bu insanların perişanlıklarının birinci nedeni Şam’da oturan Beşşar Esed yönetimidir. Kendi halkına zulm ediyor. Ama bir takım ülkeler baştaABD, Rusya ve AB halkına bu zulmü yapan Beşşar Esed’la işbirliği halindeler. Onun iş başında kalması konusunda açık ve gizli destek içerisindeler. Suriye halkı kendisinin tayin edeceği konusunda sizin hiçbir rolünüz olmadı. Hiçbir yönlendirmeniz olmadı. Kendi haline bıraktınız orayı. Sonra diyorsunuz ki Türkiye Suriye’den göçmenleri bize göndermesin" diye konuştu. 
 
'YUNANİSTAN'A 100 MİLYAR AVRO PARA AKTARIYORSUNUZ'
 
Şahin, AB Dönem Başkanı Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin Türkiye'nin sıfır göçmen göndereceği konusunda taahhütte bulunması halinde 3 milyar avroyu verecekleri şeklinde bir açıklama yaptığını hatırlatarak şunları söyledi: 
 
''İnanıyorum ki başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız gerekli açıklamayı yapacaktır. Ben diyorum ki bizim sizin 3 milyar avronuza ihtiyacımız yok. Biz böyle kaba tehditlere falan da papuç bırakmayız. Dolayısıyla Yunanistan’a AB olarak sürekli para aktarıyorsunuz. Belki 100 milyar Avro'dan fazla para aktarmışlardır. Şimdi Yunanistan’dan da göçmen gelmesin diye para aktarıyorlar. Ama bizimle 'Sıfır göçmen göndereceksiniz' diye pazarlık yapıyorlar. Biz bunları bize karşı yapılmış küçültücü ifadeler olarak değerlendiririz ve bu beyanları kabul etmemiz Türkiye olarak mümkün değildir. BM’den ne kadar para geldi? Hiç. Devede kulaktır. Hani BM'nin göçmen politikası vardı? Biz Elhamdülillah büyük bir devletiz. Türkiye’nin üstlenmiş olduğu bu sorumluluğu dünya da hiçbir ülke bizim kadar fedakarlıkla üstlenemez görevini de yerine getiremez. Dünyada şu anda topraklarında en fazla göçmen barındıran ülke Türkiye'dir. Böyle bir durumla karşı karşıyayız.''

06 Mar 2016 - 19:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber