Sağlık Müdürlüğü uyardı

ANTALYA Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları, kurban kesimi ve satış yerlerinde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, büyükşehir ve ilçe belediyelerince kurbanlık hayvanların satış ve kesim yerlerinin belirlendiği ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Çevre ve toplum sağlığının korunması, gıda maddelerinden kaynaklanan bulaşıcı ve salgın hastalıklar ile gıda zehirlenmelerinin önlenmesi amacıyla yürütülen hizmetlerin koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında olduğu ifade edilen açıklamada, kurbanlık hayvanların veteriner hekim kontrolünden geçirilmesi, hayvan satışı ve kesiminin belediye ve yerel yönetimlerce uygun görülecek bölgelerde yapılması gerektiği kaydedildi. Kesim yerlerinde asgari teknik ve hijyenik şartların sağlanması, sokak aralarında hayvan dolaştırılmaması ve Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanların hastalıklı dokularının bilinçsizce çevreye atılmamasına işaret edilen açıklamada, köpeklerden insanlara bulaşan kist hidatik hastalığı nedeniyle, kesilen hayvanların içi su dolu keselerini içeren organ ve dokularının çevreye rastgele atılmaması ve bu organların köpeklerin ulaşamayacağı şekilde gömülmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, kesim sonucu oluşacak boynuz, tırnak, bağırsak ve işkembe gibi atıkların, koku, haşere ve çevre kirliliğine neden olmayacak şekilde bertaraf edilmesi de istendi. Açıklamada ayrıca, kesim esnasında hayvanlardan insanlara geçen tüberküloz, şarbon, kuduz ve brusella gibi hastalıklardan şüphe edilmesi halinde, kurban kesim yerlerinde hazır bekleyen Tarım İl Müdürlüğü ve belediye veterinerlerine danışılması ve kurbanın muayene ettirilmesi gerektiği belirtildi. Kurban bayramı süresince oluşabilecek sorunlara müdahale etmek üzere tüm kamu hastanelerinin açık olacağı ifade edilen açıklamada, kurban kesim ve satış yerlerinde olabilecek yaralanmalarda vatandaşların Acil Sağlık Hizmetlerini (112) aramaları ve yardım istemeleri uyarısında bulunuldu.

#

11 Kas 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber