'Sadece iki bölgeden yavru haberi geldi'

ALANYA Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, caretta carettaların geçen hafta itibarıyla Alanya sahillerine yumurta bırakmaya başladıklarını söyledi.

Erkan UYSAL Kayhan, "Geçen yıl sıcak havaların başlamasından sonra caretta carettalar yumurta bırakmaya başlamışlardı. Ama sonra yağışlı havaların başlamasının ardından bırakılan yumurtaların birçoğundan yavru çıkmadı. Yağışlı havalardan sonra yumurtalarda çürüme meydana geldi. Alanya'da bulunan 7 yumurtlama bölgesinin hiçbirinden yavru çıkmamıştı. Bu yıl ise şu ana kadar 2 bölgeden yavru çıktığını öğrendik. Bu bölgeler Oba'daki Blue Sky Otel ile Pegasus Otel önünde bulunuyor" dedi. "56 MAVİ BAYRAK VAR" Öte yandan Alanya'daki Mavi Bayrak sahibi plajlar hakkında da bilgi veren Kayhan, "Mavi Bayrak konusunda problem yok. Deniz suyu numuneleri 15 günde bir düzenli olarak alınıyor. Biz artık Mavi Bayrak sahibi plajların enlem ve boylamlarını da veriyoruz. Mavi Bayrak sahibi olan yerleri görmek isteyen kişiler buraları Google Earth'ten görebiliyor. Alanya'da Mavi Bayrak numune noktası ve ek tesislerle birlikte toplam 56 tane Mavi Bayrak bulunuyor. Geçen sene bu sayı 51'di.

#

03 Tem 2012 - 01:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber