Rusya'ya kötü haber!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Bülent Gedikli'den çarpıcı bir analiz geldi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, ekonomilerini doğal kaynaklara dayandıran ülkelerin birer birer çökeceğini iddia etti. 
Gedikli’ye göre, bu ülkelerden biri de, Türkiye ile kriz yaşayan Rusya olacak. Gedikli, ''Dünyanın her yerinde petrol, doğalgaz, yenilebilir enerji üretiliyor. Doğal kaynak ekonomileri ilerleyen dönemde çökecek Rusya bunlardan bir tanesi'' değerlendirmesinde bulundu. Hafta içinde Genç MÜSİAD üyeleriyle bir araya gelen Gedikli, enerji sektöründe ipleri elinde tuttuğunu iddia eden Rusya’ya ilişkin önemli öngörülerde bulundu.  
FİYATLAR UZUN SÜRE DEĞİŞMEZ 
Dr. Bülent Gedikli, enerji fiyatlarında uzun bir süre değişiklik olmayacağına dikkat çekerken, ''Çünkü artık enerji devrimi oldu, enformasyon devrimi yapıldı. Dünyanın her yerinde petrol, doğalgaz, yenilenebilir enerji üretiliyor. Doğal kaynaklara dayanan ekonomiler zaman içinde çökecek. Rusya da bunlardan bir tanesi'' diye konuştu.  
ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 
Doğalgaz ihtiyacının yurtiçi kaynaklardan karşılanması yönündeki faaliyetler de gelişerek devam ediyor. Yeterince aranmamış alanlarda, özellikle Karadeniz ve Akdeniz'deki deniz alanlarında yapılan çalışmalar gelişerek sürüyor. Deniz sondaj teknolojisindeki gelişmelerle beraber, suyun bin- 2 bin metre derinlerinde arama imkanı yaratarak bu alanlardaki rezervin ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.  
79 DOĞALGAZ SAHASI VAR
Türkiye'de son belirlemelere göre 79 doğalgaz sahası bulunuyor ve 235 kuyudan doğalgaz sağlanıyor. Buna rağmen doğal gaz ihtiyacının büyük kısmı ithalat yoluyla gideriliyor. Toplam doğalgaz ithalatının yüzde 55’i ise Rusya’dan yapılıyor. Bunu Azerbaycan ve İran izliyor.

10 Nis 2016 - 10:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber