Rusya Türkiye ile istihbarat paylaşacak

İzvestiya gazetesi, Moskova'nın Fırat Kalkanı operasyonu için Ankara ile istihbarat paylaşımında bulunacağını iddia etti. Anlaşma Putin'in İstanbul ziyareti sırasında gerçekleşti

SPUTNİK Türkiye'nin İzvestiya gazetesinden aktardığı habere göre istihbarat bilgisi paylaşımına ilişkin anlaşma Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 10 Ekim'de İstanbul'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında sağlandı.

'GERASİMOV, TÜRK MEVKİDAŞI AKAR İLE GÖRÜŞTÜ'

"Rus delegasyonunun içerisinde Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov da vardı. Gerasimov, Türk mevkidaşı Hulusi Akar'la görüşme gerçekleştirdi. Taraflar, Fırat Kalkanı operasyonu sırasında Türk asker için yararlı olabilecek istihbarat bilgilerinin Türkiye'ye verilmesine ilişkin anlaşmaya vardı" ifadelerini kullanan kaynak, "Taraflar, tam olarak hangi bilgilerin paylaşılacağını ve bu bilgilerin nasıl bir formatta verileceği konularını da tartıştı" diye ekledi.

'TÜRKLERİN ÇOK İYİ AJANLARI VAR'

Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin savuma komitesi başkan yardımcısı Frants Klintseviç de İzvestiya'ya demecinde, Türkiye'nin kamuoyuna ilan etmeden Rusya, Suriye, Irak ve İran'ın oluşturduğu istihbarat paylaşım havuzuna dahil olduğunu söyledi. "Türk tarafına, telsiz telefonlarla yapılan görüşmelerin frekansları ele geçirilerek edinilen istihbarat ile uydu ve hava araçlarıyla elde edilen istihbarat bilgilerini veriyoruz" diyen Klintseviç, "Buna karşılık olarak onlar da bizimle bilgi paylaşımında bulunuyor. Türklerin çok etkili istihbarat servisleri ve Suriye'de de iyi ajanları bulunuyor" diye devam etti ve şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye bir NATO ülkesi olsa da darbe girişimi onu çok gücendirdi, ki bazılarına göre bu darbe girişiminde Batılı süper güçler rol oynamış olabilir. Nitekim Erdoğan ve Türk hükümeti Rusya ile ilişki kurabileceklerini anladı."

24 Eki 2016 - 19:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber