Rusya'dan ABD'ye şok suçlama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova haftalık basın toplantısını düzenledi

RUSYA  Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Şam'daki Rus Büyükelçiliği'ne 3 Ekim'de El Nusra Cephesi'nin kontrolündeki Cobar'dan düzenlenen havan topu saldırısını ABD'nin kısa bir süre önce Rusya'ya yönelttiği tehditlerle ilişkilendirdiklerini söyledi.
ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby, Suriye'deki çatışmaların durmaması hâlinde 'teröristlerin Rus kentlerine ve vatandaşlarına saldıracağı ve Suriye'deki Rus askerlerin evlerine ceset torbaları içinde geri döneceği' şeklinde bir açıklama yapmıştı.
 Suriye'deki durumun gergin olduğunu belirtip El Nusra'nın Halep çevresinde sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını söyleyen Zaharova, "Batılı ülkelerin eylemlerinde Suriye'deki insani durumdan endişelendiklerini gösteren bir ibare görmüyoruz fakat El Nusra ve onunla bağlantılı olan grupları koruma arzularını görüyoruz" dedi. ABD'yi bir kez daha El Nusra'yı 'mümkün olan her yolla' korumakla suçlayan Zaharova şunları söyledi: "Washington sokaklarında ABD kurumlarının mümkün olan her şekilde koruduğu El Nusra'dan birkaç militanın yürüdüğünü düşünün. Onlara ne yapacaklarını düşünün. Böyle bir durumda kimsenin bu insanların tehdit oluşturduğundan kimsenin şüphesi olmaz. Nasıl olur da bu insanlar dünyanın bir noktasında yeryüzünden anında silinecekken başka bir noktasında adalet savaşçısı olarak gösterilebiliyor?"
ZAHAROVA: İŞLER SİZİN SENARYONUZDAKİ GİBİ GİTMEYİNCE BÖYLE SUÇLAMALAR
DUYUYORUZ

Öte yandan Zaharova, The Sun gazetesine verdiği röportajda Rusya'nın hava operasyonları yüzünden Suriye'deki yardım kuruluşu çalışanlarının öldüğünü iddia eden İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ı da eleştirdi. Johnson'a suçlamalarını destekleyen kanıtlar sunma çağrısı yapan Zaharova, "Düzgün insanlar önce kanıt sunar, sonra suçlar. Tam tersini yapmaz. Kanıtlarla desteklenmeyen böyle açıklamalar yaptıkça Suriye'de kontrolünüzü kaybettiğiniz giderek daha açık bir hâl alıyor. İşler sizin senaryonuzdaki gibi gitmeyince böyle suçlamalar duyuyoruz" diye konuştu.
 

06 Eki 2016 - 17:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber