Ruhsatsız taksi durağı iddiası

YAKLAŞIK on yıldır kaldırım üzerinde faaliyet gösteren taksi durağından çevrede bulunan esnaf şikayetçi oldu.

Hilal ÖNEL
İddiaya göre ruhsatsız çalıştırılan taksi durağı çevre esnafının, belediye ve zabıta ekiplerine yaptıkları şikayetlere ve verdikleri dilekçelere rağmen halen faaliyetine devam ediyor. Alanya Otogar'ı yolu üzerinde çalıştırılan durağın encümen kararıyla kaldırılmasına karar verildiği ve alınan kararınsa halen uygulanmadığı öğrenildi. Esnaf, kaldırım üzerinde yer alan taksi durağının dükkanlara giriş çıkışı engellediğini ve kaldırımda yürümek isteyen insanlara engel olduğunu söyledi.
‘KALDIRILACAĞI SÖYLENDİ’
Restoran işletmecisi Cengiz Zengin, restoranının bulunduğu yerde kaldırımın üzerinde yer alan taksi durağının ruhsatının olmadığını söyledi. Yaklaşık olarak bir yıldır taksi durağının bulunduğu yerden kaldırılması için uğraştıklarını kaydeden Zengin, konuyla ilgili belediye encümeninde karar alındığını belirtti. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile konuyla alakalı olarak görüştüklerini açıklayan Zengin, "Sayın belediye başkanımız haklı olduğumuzu söyledi. Daha sonra Ali Yenialp'le de görüştük. O da taksi durağının kaldırılması gerektiğini söyledi. 'Kaldırın' dedi ama kaldırılmasıyla ilgili olarak hiçbir girişim olmadı. Kaldırımın üzerinde aracın lastiği bile kaldığı zaman ceza kesiliyor. Bunlar kaldırıma arabayı çekiyor. En son bir arkadaşımızın verdiği dilekçeye karşılık olarak yerin imarda yeşil alan olarak görüldüğü söylendi. Kamuya yararlı bir yer olarak görülüyor. En azından imarda göründüğü gibi kalsın" dedi.
'YEŞİL ALANDA TAKSİ DURAĞI YER ALMAZ'
Aynı caddede bulunan ve internet kafe işleten Burak Eroğlu, "Taksi durağının kaldırılması için sürekli olarak Alanya Belediyesi'ne dilekçe verdiklerini söyledi. Eroğlu, "Dilekçelere karşılık olarak durağın kaldırılması kararı çıkıyor. Ardından bir hafta sonra tekrar çıkan kararda ise taksi durağının kaldırılamayacağı yer alıyor. Kararda söz konusu yeri yeşil alana çevirdiler. Yeşil alanda da taksi durağı olmaz" diye konuştu.

#

10 Oca 2013 - 00:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber