Reina saldırganını eşinin kıskançlığı yakalattı!

Reina’da yılbaşı gecesi 39 kişiyi katledip kaçan DEAŞ’lı terörist Masharipov’un Esenyurt’ta yakalanmasında eşi F.A.’nın önemli rol oynadığı ortaya çıktı

ABDÜLKADİR Masharipov, Ortaköy’deki ünlü gece kulübü Reina saldırısı sonrası hemen Zeytinburnu’na oradan da Başakşehir’de eşi ve 2 çocuğuyla yaşadığı eve gitti. Örgüt, 6 Ocak’ta hem Masharipov’u hem de ailesini farklı evlere nakletme kararı aldı. Masharipov, saklanacağı eve giderken 4 yaşındaki oğlunu da yanına aldı.

HÜCRE EVİNDE AŞK

Anne F.A. oğlundan ayrılmak istemedi. Ama terörist eşini dinlemedi. F.A. 2 yaşındaki kızıyla Pendik’teki başka bir hücre evine götürüldü. Pendik’teki evde F.A. teröristlerden şunu duydu: Masharipov, DEAŞ’lı kadın terörist senegalli Dina’ya imam nikahı kıymıştı. Esenyurt’taki hücre evinde yaşıyorlardı.

ALDATMA ŞOKU!

F.A. kocasına hem oğlunu götürdüğü hem de Dina ile kendisini aldattığı için çok kızmıştı. Tam bu sırada 11 Ocak’ta polis Pendik’teki hücre evini basıp F.A.’yı yakaladı. F.A. kocasının Esenyurt’ta bir hücre evinde Dina ile kaldığını öğrenmişti. Ancak evin adresini bilmiyordu. Polise bunu söyledi.

VALİ DE SÖYLEMİŞTİ

Aldatıldığı için çok kızan F.A.’nın polise verdiği bilgiler teröristin yakalanmasına yardımcı oldu. Nitekim, İstanbul Valisi Vasip Şahin de şöyle dedi: “Eşinden alınan önemli bilgiler, eşine yardım edenlerden alınan bilgiler operasyonun genişletilip teröristin yakalanmasında önemli rol oynadı.” (POSTA)

39 masum cana 3 kadın ödül

Hücre evinde Iraklı militan ile Senegal uyruklu Dina A. (27), Somalili Aysha M. (27) ve Mısırlı Tene Trare (26) de gözaltına alındı. DEAŞ'a katılmak üzere Türkiye'ye gelen kadınların, Masharipov'a ödül olarak DEAŞ'ın gönderdiği belirlendi. Masharipov'un 3 kadın arasından Dina A.'yı seçtiği ve dini nikah kıydığı öğrenildi. Reina katliamcısının evinden çıkan notta "Seni Seviyorum Dina" ifadesi dikkat çekmişti.

19 Oca 2017 - 11:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber