Rehine kriziyle ilgili ayrıntılar

İstanbul Adliyesi'ndeki saldırı sırasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın panik butonuna basarak yardım talebinde bulunduğu öğrenildi. Öte yandan Savcı Kiraz'ın Berkin Elvan soruşturmasında şuana kadar en çok ilerleme kaydeden savcıydı

Alınan bilgiye göre, adliyedeki odasında rehin alınan İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın  hayatını kaybettiği olayda ölü ele geçirilen iki terörist, adliyeye avukat  cübbesiyle geldi. Sahte avukat kimliğini gösteren teröristler, bu nedenle X-ray  cihazından geçmeden ve aranmadan adliyeye girdi.

CAN HAVLİYLE PANİK BUTONUNA BASMIŞ

Yanlarındaki silahla Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın odasına çıkan  teröristler, savcıyı etkisiz hale getirip, odanın kapısını arkadan kilitledi. Bu  sırada Savcı Kiraz, panik butonuna basarak, yardım talebinde bulundu. Güvenlik  görevlileri kapının kilitli olması nedeniyle odaya giremedi. Öte yandan operasyonun sonunda Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın hastaneye  kaldırılmasının ardından emniyet güçleri, odada incelemelerde bulundu. Bomba  bulunma iddialarını dikkate alan polis, odadaki çantayı kontrollü patlattı.  Çantada bomba olmadığı belirlendi. Teröristlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, olay  yeri inceleme ekiplerinin oda ve çevresindeki incelemeleri sürüyor. 14 yıllık savcı olan Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasındaki beşinci savcı olarak atanmıştı. Geçen yıl HSYK’nın yaz kararnamesi sonrasında Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na atanan Kiraz’a Gezi Parkı dosyaları verilmişti. Berkin Elvan ile ilgili dosyanın dışında yine eylemler sırasında yaralanan Lobna Allami, Okan Özçelik, Volkan Kesanbilici, Edral Sarıkaya, Aydın Aydoğan ve Burak Ünveren’in de aralarında olduğu çok sayıda kişinin soruşturma dosyasını yürütüyor. Kiraz’ın eşi de Çağlayan Adliyesi’nde hakim olarak görev yapıyor. Savcı Kiraz Elvan’la ilgili dosyayı aldıktan sonra soruşturmayı sürdürürken, son olarak Emniyet Müdürlüğü’nden daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı. Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Berkin Elvan dosyasında yaptığı son işlemlerden biri de, Elvan’ın ölümüne ilişkin görüntüleri Jandarma Kriminal’e göndermek oldu.

01 Nis 2015 - 08:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber