‘Rahmi Koç’u bir numara olarak tutuklayacaklardı’

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, FETÖ’nün Ergenekon davası sırasında ''Örgütün 1 numarası'' diyerek ''Ejder'' kod adını verdiği ünlü iş adamı Rahmi Koç’u tutuklama planı yaptığını açıkladı. Aslan TBMM Darbe komisyonunda açıklamalarda bulundu

ESKİEmniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan, FETÖ'nün  dinleme arşivi sayesinde bürokratları halen kullandığını açıkladı ve önemli bir iddiayı da gündeme getirerek ‘'FETÖ Ergenekon davası sırasında örgütün 1 numarası diyerek, ‘Ejder' kod adını verdiği Rahmi Koç'u tutuklama planı yapmıştı'' dedi.
Aslan ‘'2007'ye kadar bunlara kimse bir şey diyemedi. 2013'ten sonraki dönem ise dokunan yanardı. Devletin kadrolarını illegal yollarla sızmaya devam ettiler. TSK'daki örgütlenme aynı birimde çalışanlar bile birbirini tanımıyor, ama emniyettekilerin birbirini tanıdığı ortaya çıktı. Bir bürokrat ne kadar direnirse dirensin iki gün sonra görevden alınır ‘'dedi ve şunları söyledi:
‘'Beni de uyuşturucu işine monte ettiler. 17/25 süreci yaşanmasaydı, Zekeriya Öz beni Ergenekon ve Balyoz sürecine sokacaktı. Birçok  bürokratın da FETÖ şantajlarında kullanıldığını ve arşivin de yurt dışına çıkarıldığını düşünüyorum. Her siyasi partiden çok rehin alınmış isim var. İtiraflara bile kuşkuyla yaklaşıyorum. Darbe başarılı olsaydı kilit noktalara gelecek kişileri belliydi yani kripto siyasetçiler.  Gülen uluslararası örgütlerin bir maşasıydı ve kullanıldı. Ama bir örgütü gönderirken başka örgüte meydan vermeyelim.  Güneydoğu'da Gülen'in a takımı görevliydi. Recep Gücewn, Mutlu Ekizoğlu. Uyuşturucu işinde de bunlar var. Himmet ve büyük paralar karşılığı geçişine göz yumulan konsorsiyumlar da var. En kilit yerlerde o yıllarda Gülen'in emniyet müdürleri vardı. Ya Sınırdalar ya da uyuşturucu güzergahındaki İstanbul ve Antalya'da, Van'da Hakkari'de''

27 Eki 2016 - 10:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber