PYD taarruza geçti

PYD, sınırda kaybettiği köyleri geri almak için saldırıya geçti. Sınır köylerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

PYD güçleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Dekmentaş köyünün karşısında bulunan Karamuk ve komşu sınır köylerini IŞİD'in elinden geri almak için saldırıya geçti. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor. Çatışma nedeniyle geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı sınır boyunca zırhlı araçlar ise sürekli devriye geziyor. Öte yandan çok sayıda Suriyeli çoban hayvanları ile birlikte mayınlı bölgede mahsur kaldı. Kapanan sınır hattı nedeniyle Türkiye'ye geçiş yapmayan çobanlar, IŞİD güçleri nedeniyle köylerine de geri dönemiyor.

20 Eyl 2014 - 09:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber