PKK’ya verilen yeni görev

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugün köşesine çok önemli bir iddiayı taşıdı. Selvi, "PKK, Lice, Silvan, Varto, Kulp, Doğubayazıt, Yüksekova, Cizre, Silopi, Nusaybin, Dargeçit ve Sur'da şehir savaşları stratejisini hayata geçiriyor" dedi

İŞTE Selvi'nin yazısından bazı bölümler: 

Cemil Bayık'ın, ”Şehir savaşları” talimatı vermesiyle birlikte yeni bir sürece girildi. Karayılan yeni süreci, ”Yaşanan iç savaştır” diye tanımlıyor.

 

2012 yılını da “final yılı” ilan etmişti Karayılan. Ne oldu? Hezimete uğradılar. Şimdi de aynı olacak.

Ama bu kez strateji farklı.

 

Kandil'in, “şehir savaşları” için düğmeye basmasının altında yatan başka nedenler var.

PKK, Lice, Silvan, Varto, Kulp, Doğubayazıt, Yüksekova, Cizre, Silopi, Nusaybin, Dargeçit ve Sur'da şehir savaşları stratejisini hayata geçiriyor.

 

Suriye ve Irak'ta çok yoğun bir çatışma süreci içinde olmadığına göre ne yapar? Bu ilçelere ağırlık verir.

 

PKK ne yapıyor? Sadece bu çatışmaları yönetecek kadrolarla takviye etmekle yetiniyor.

Hendek ve barikat savaşını başlatan çekirdek kadronun 300 kişi olduğu, bunun 200'ünün Türkiye'deki dağ kadrosundan, 100'ünün Kobani'den geldiği tahmin ediliyor. PKK, 1992 tarihinde dahi Şırnak ve Cizre'ye 300- 400 kişilik kalabalık gruplar halinde saldırmıştı. Bu sefer daha güçlü bir şekilde saldırabilir.

Ama Türkiye'nin dışındaki kamplardan ya da Kobani'den yardım gelmiyor. Kandil'dekileri bir yana bıraktım PYD'nin içinde 7-8 bin PKK'lı var. Bunlar şehir savaşlarında deneyim kazanmışlar.

 

Kandil savaşın diyor ama takviye göndermiyor?

“Gidin kendinizi patlatın zaten öleceksiniz bari bir b.ka yarayın” ifadesi çok önemli.

Sur'da, Cizre'de, Silopi'de operasyon başlatılmadan önce arka kapı diplomasisi işletildi. Elebaşları teslim edilsin, diğerleri şehri terk etsin diye. “Sonuna kadar savaşacağız” dediler. O nedenle büyük operasyon dün başlatıldı. Görüldü ki, şehir savaşlarının düğmesine basan Kandil bir ihale almış.

ABD ile Rusya, Irak ve Suriye'yi şekillendirirken, PKK'ya Türkiye'yi içeri ile meşgul etme ve oyalama görevi verilmiş.

 

Öcalan, PKK'ya hamilik yapan Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad'ı işaret ederek, “Büyük bir ülkenin devlet başkanı PKK'yı kurduğumda Türkiye'yi meşgul etmelisin” demişti.

 

Kandil'e, Türkiye'yi oyalaması için bir görev verilmiş. Amaç Türkiye'yi Suriye ve Irak'ın şekillendirileceği masadan uzak tutmak. Bunun karşılığında Suriye masası kurulduğunda PYD'ye de bir yer açacaklar. Bunu sadece Rusya ya da İran yapıyor diye düşünüyorsanız yanılırsınız. ABD'nin tavrı da bu noktada güven vermiyor.

 

Başkan Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşme, Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın açıklamaları bu işbirliğini ortaya koyuyor.

 

Antalya'da biz Suriye haritasından Cerablus'u gösterince Putin, ”Amerikalılar orayı Kürtlere vermeyi planlıyor” demişti.

 

Kandil, Türkiye'yi oylama görevini yaparken, şehir savaşlarına sürdüğü YDG-H'lıları gözden çıkardı. Kandil bu militanları ölüme gönderdi.

 

“Teslim olmak yok kendinizi patlatın gerekirse” talimatını vermeye devam edecekler.

Sadece PKK ya da YDG-H değil, PKK'nın tüm bileşenleri, Türkiye'yi bunaltmak için harekete geçecekler.

21 Ara 2015 - 09:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber