PKK’ya bir şok daha

Terör örgütü PKK’nın İstanbul’da 2 ayrı bölgeden sorumlu yöneticisi Hacer Yıldız yakalandı. Tutuklanarak cezaevine konulan şüpheli hakkında dava açıldı

TERÖR  örgütü PKK'nın İstanbul'da 2 ayrı bölgenin sorumluluğunu yapan Hacer Yıldız gözaltına alındı. İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süredir takip edilen şüpheli, Kartal Cevizli'de bir araç içerisinde seyir halindeyken durdurularak gözaltına alındı.
DÜZENEKTE PARMAK İZİ ÇIKTI
Hacer Yıldız'ın örgütün Burdur ve Antalya'daki üniversite yapılanmasına katıldığı daha sonra dağ kadrosuna iştirak edebilmek için Diyarbakır'a geçtiği öğrenildi. Şüphelinin, 2015-2016 yıllarında Güneydoğu Anadolu bölgesinde hendek ve barikat eylemlerine katıldığı, Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine saldırı amacıyla hazırlandığı anlaşılan bir patlayıcı düzeneğinde parmak izinin tespit edildiği belirlendi. Yıldız'ın hendek ve barikat eylemlerinin örgüt açısından hüsranla sonuçlanması üzerine batı illerine kaçan teröristler arasında yer aldığı anlaşıldı.
2 AYRI BÖLGEDEN SORUMLU OLDU
Hacer Yıldız'ın adının İstanbul ve çevresindeki askeri tesisler ile polis noktalarına bombalı saldırı planladığı sırada yakalanan yasadışı bölücü PKK terör örgütünün İstanbul il sorumlusu Mazlum Çiftçi'nin ifadesinde de geçtiği belirlendi. Çiftçi'nin Hacer Yıldız'ın bir süre örgütün İstanbul 3. Bölge, sonradan 1. bölge sorumluluğunda bulunduğu bilgisini verdiği saptandı.
Yıldız'ın terör örgütünün amaçları doğrultusunda örgüte özgeçmiş raporu verdiği, üst düzey örgüt mensupları tarafından hakkında rapor tanzim edildiği anlaşıldı.
TUTUKLANDI
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Yıldız, emniyetteki işlemleri tamamlanması ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Hacer Yıldız silahlı terör örgütü yöneticisi olmak suçlaması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hacer Yıldız hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından dava açıldı. Yıldız, ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

03 Ara 2016 - 16:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber