PKK'ya ağır darbe vuruldu!

Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik kasım ayı içerisinde düzenlenen operasyonlarda 14 sığınak ile 5 ton 517 kilogram yaşam malzemesi ve çok sayıda mühimmat imha edildi

BİNGÖL'DE

terör örgütü PKK’ya yönelik kasım ayı içerisinde düzenlenen operasyonlarda 14 sığınak ile 5 ton 517 kilogram yaşam malzemesi ve çok sayıda mühimmat imha edildi.

Bingöl kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarını sıklaştıran Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), örgüte burada da büyük darbe vurdu. Bingöl Valiliğince, kasım ayı içerisinde ilan edilen ’geçici özel güvenlik bölgelerinde’ gerçekleştirilen operasyonlarda sığınaklar yerle bir edilirken, örgüte büyük zayiat verildi. Merkez Ortaçanak Göltepesi mevkiinde yoğunlaştırılan operasyonlarda 14 sığınak bulundu. Sığınaklar ve içerilerinde bulunan 5 ton 517 kilogram yaşam malzemesi imha edildi.Aynı bölgedeki operasyonlarda 6 adet patlayıcı madde düzeneği, 505 kilogram amonyum nitrat, 1 adet tabanca, 1 adet el bombası, 19 adet uçaksavar mermisi, 287 adet mermi, 2 bin 100 metre kablo, bin 170 metre naylon, kumaş, hortum, pil, eldiven, 50 kilogram çivi, uyku tulumu, 3 adet akü, şişme bot, piknik tüpü ve büyük çadır bulundu. Mühimmat ve patlayıcılar güvenli bir şekilde imha edildi.

Merkez Alıncık köyü yolu üzerinde ise yapılan arazi arama ve tarama faaliyetlerinden iki gün 300 kilogram amonyum ve 2 tüp ile 2 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü kullanılarak yola tuzaklanan 2 ayrı el yapımı patlayıcı düzenekleri bulunarak, patlayıcılar kontrollü bir şekilde imha edildi.

04 Ara 2015 - 15:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber