PKK'nın kasası vuruldu! Milyonlarca dolar yandı

Kuzey Irak'ta Bokriskan'daki bir sığınakta muhafaza edilen milyonlarca dolar ve uyuşturucu maddenin operasyon nedeniyle taşındığı Zergele'deki evin de hava harekatı sırasında yandığı anlaşıldı. Maddi kayıp, örgütün üst düzey yöneticilerinde öfke ve moral bozukluğuna neden olurken, kayıptan sorumlu olan 10'a yakın militanın infaz edildiği öğrenildi

TSK tarafından, 01 Ağustos 2015 tarihinde Kuzey Irak'taki Kandil bölgesinde terör örgütünün barınma alanlarına yönelik gerçekleştirilen hava harekatının sonuçları netleşmeye başladı. Hava harekatlarında, Bokriskan'daki Şehit Dilan Tabur Komutanı Şerevan Fatuvan (kod adı) ve dört büyük grup lideri öldürülürken, 30 terör örgütü mensubu da yaralandı. Zergele'de (Zargali) ise, kod adı Şervan olan Kadın Grubu sorumlusu ve 20'nin üzerinde teröristin öldürüldü. Enze'de vurulan terör örgütüne ait karargâhlar sonrasında ise 25-30 kadın örgüt üyesi öldürüldü. 7 Ağustos günü itibariyle 390 teröristin öldürüldüğü öğrenilirken, 400'ün üzerinde örgüt militanın yaralı olduğu belirtildi. Yaralı teröristlerden 150'sinin durumunun da ağır olduğu bildirildi.

Milyonlarca dolar ve uyuşturucu yandı

TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonlarda terör örgütünün para ve uyuşturucu deposuna verilen zarar, örgütte infiale sebep oldu. Alınan bilgilere göre, terör örgütüne ait milyonlarca dolar ve aynı değerde eroin ve kokain Bokriskan köyü bölgesinde bulunan bir sığınakta muhafaza edilirken, hava harekatları üzerine daha güvenli olacağı gerekçesiyle para ve uyuşturucu maddeler Zergele Köyü'nde bulunan bir eve taşındı. Ancak hava harekatı nedeniyle para ve uyuşturucunun sevkedildiği evde de yangın çıktı. Terör örgütü üyeleri, para ve uyuşturucu maddeleri kurtarmak için mücadelede ederken, ancak çok az miktarda paranın kurtarılabildiği bildirildi. Yangın sonucu uyuşturucuların tamamının ise imha olduğu anlaşıldı.

Örgüt içinde 10 infaz

Yaşanan maddi kaybın, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinde moral bozukluğu ve öfkeye sebep olduğu kaydedildi. Örgütün, maddi kayıptan sorumlu tuttuğu 10'a yakın örgüt üyesini derhal öldürerek infaz ettiği belirtildi.

Öteyandan örgütün, hava harekatları sırasında verilen can ve maddi kayıpları önlemek amacıyla Zergele Köyü'nde yoğun çaba sarfettiği kaydedildi.  

09 Ağu 2015 - 11:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber