PKK'ya büyük darbe! Kandil'le irtibat kesildi...

PKK'ya yönelik sürdürülen bahar operasyonlarında elebaşlarının Kandil ile iletişim sağladığı telsizler güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi

GÜVENLİK güçlerinin son iki haftadır gerçekleştirdiği operasyonlar, terör örgütü PKK'ya büyük darbe vurdu.Tunceli’de Ferhat Dersim kod adlı bölge yöneticisi, Ağrı’da sözde Tendürek Dağı sorumlusu ‘Baver’ kod adlı İ.Ö. ile Doğubayazıt sorumlusu ‘Firaz’ kod adlı E.K. öldürüldü. Ele geçirilen büyük telsizler, teröristlerin Kandil’le irtibatını kesti.

GRİ LİSTEDE ARANAN PKK'LILAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Tunceli/Merkez Kutu ve Vartinik Deresi bölgelerinde icra edilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç-60 Operasyonu'nda 14 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristler arasında Ferhat Dersim kod adlı bölge yöneticisi olduğu ortaya çıktı. 16-24 Mart tarihleri arasında Diyarbakır Kulp-Lice-Hani, Mardin Nusaybin, Şırnak Merkez ve Beytüşşebap, Bingöl Genç ve Hakkari Çukurca bölgelerinde icra edilen operasyonlarda öldürülen 17 teröristden birinin, örgütün lider kadrosunda olan ve gri listede aranan PKK'lılar arasında bulunduğu bildirildi.

7  BÜYÜK TELSİZ ELE GEÇİRİLDİ

Yeni Şafak'ın haberine göre yine aynı dönemde Ağrı Doğubeyazıt'ta, Kandil'den eylem talimatı alan PKK'nın sözde Tendürek Dağı sorumlusu 'Baver' kod adlı İ.Ö. ile Doğubayazıt sorumlusu 'Firaz' kod adlı E.K. düzenlenen operasyonlada etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda örgütün bölge yöneticilerinin kullandığı Bitlis/Tatvan bölgesinde 3, Bingöl Kiğı'da 1, Tunceli'de 1, Mardin Nusaybin'de 1, Diyarbakır Lice'de 1 adet olmak üzere toplam 7 adet büyük telsiz ele geçirildi. Bu sayede, il ve ilçelerdeki teröristlerin Kandil'le irtibatı kesildi. PKK elebaşlarının, Kandil ile bu telsizler vasıtasıyla iletişim sağladığı ifade edildi.

30 Mar 2017 - 10:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber