PKK köşeye sıkıştı! Tüm bağlantısı kesildi

Suriye'de PYD’ye ait 70 hedef vuruldu, örgüt manevra kabiliyetini kaybetti. PKK'ya yönelik operasyonda ise örgütün Hakkâri, Van ve Ağrı ile Kandil arasındaki hattı kesildi

TÜRKİYE teröre karşı tam saha mücadelesini sürdürüyor. Suriye'nin kuzeyinde El Bab'a doğru ilerleyen ÖSO güçlerinin cephe hattını kesmeye çalışan terör örgütü YPG'ye ait 70 hedef vuruldu. Genelkurmay, hedeflerin vurulmasıyla birlikte PYD'nin "manevra kabiliyetini kaybettiğini" duyurdu. Hendekler nedeniyle halk desteğini yitiren terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda ise örgütün Kandil ile bağlantısı engellendi. Erzağını Irak'ın kuzeyinden getiren teröristlerin Kandil güzergâhı, Hakkâri, Van ve Ağrı'da güvenlik güçlerinin kırsal alanda PKK'nın geçiş yollarını kapatması nedeniyle engellendi. Yurt içindeki operasyonlarda da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
DEAŞ VE YPG VURULDU 
Harekât kapsamında 52 DEAŞ ve 70 PKK/PYD hedefi vurularak manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı. Koalisyon güçleri tarafından Hazvan'da tespit edilen hedeflere düzenlenen hava harekatında 2 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilirken 1 araç imha edildi. Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 156 meskun mahalde yaklaşık bin 265 kilometrekarede kontrol sağlandı. 
KATO DAĞI'NDAKİ TUZAK İMHA EDİLDİ 
Hakkari'deki Kato Dağı'nda düzenlenen operasyon sırasında askerlerin kullandığı güzergahtaki bir köprünün altına PKK'lılarca tuzaklanan patlayıcı imha edildi. 19 Ekim'de bordo berelilerin de aralarında bulunduğu askerlerin Kato Dağı çevresinde düzenledikleri operasyon, dün sabah saatlerinde sona erdi. Kaval ve Maronıs bölgesindeki yol ayrımında bulunan ve onlarca yerleşim yerinin ulaşımını sağlayan Bemo Köprüsünün altına PKK'lılarca tuzaklanan patlayıcılar, güvenlik güçleri tarafından imha edildi. Patlama anı ise yoldan geçen yolcular tarafından saniye saniye görüntülendi. 
OVACIK'TA ÇARPILDILAR 
Teröristler, 35-40 kişilik grupla Tunceli Ovacık'a sızmaya çalıştı. İlçe merkezine yaklaşık bir kilometre mesafede termal kameralarla tespit edilen hainlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Helikopterlerin de destek verdiği operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmaların sürdüğü alanlarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öte yandan Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Hain saldırıda 1 polis şehit oldu, 6'sı güvenlik görevlisi 10 kişi yaralandı. 
KANDİL'LE LOJİSTİK KESİLDİ 
Hakkari Şemdinli kırsalında ise örgütün kış üstlenmesine darbe vuruldu. Operasyonlarda 2 patlamamış top mühimmatı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış malzemeler ve çok miktarda yaşam malzemeleri ele geçirildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere açılan hendekler nedeniyle örgütün halk desteği azaldı. Bu nedenle örgüt, lojistiği Irak'ın kuzeyinden karşılamaya başladı. PKK'nın bu girişiminin de Hakkâri, Van ve Ağrı'da güvenlik güçlerinin kırsal alanda PKK'nın geçiş yollarını kapatması nedeniyle engellendiği öğrenildi.
CEPHANELİK BULUNDU 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin, Dilekli Hisar Dağı bölgesinde, terör örgütü PKK mensuplarına ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşamsal malzeme ele geçirdiği bildirildi. Silahlar arasında 7 Kalaşnikof, ikişer PKMS Rus yapımı Mtf, havan ve dragunov keskin nişancı tüfeği de yer alıyor. Aramalarda ayrıca ABD ve İngiltere ordusunca en çok kullanılan tüfeklerden biri olduğu belirtilen M4A1, 26 anti-tank, 60 milimetrelik 50 havan mühimmatı, 4 gaz maskesi, 8 filtre, 68 el bombası ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

23 Eki 2016 - 10:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber