“PKK kontenjanı var” diye bağırınca linç ediliyordu

Hakkari’de 'Toplum Yararına Programı' kapsamında işe alınacaklar arasında yapılan kurada ‘PKK kontenjanı var’ diye bağıran bir kişi, linç edilmekten son anda kurtarıldı

ATATÜRK Kültür Merkezinde İş-Kur'un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Hakkari Belediye Başkanlığı bünyesindeki iş için başvuran bin 783 kişi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde işe alınacak 400 kişiden son 4 kişinin ismi okunduğu esnada eşinin ismi okunmadığı için itiraz eden bir vatandaş, ‘PKKkontenjanı var’ diye bağırdı. Başvuran kişilerin sert tepkisiyle karşılaşan şahıs, polislerin araya girmesiyle linç edilmekten kurtarıldı.
Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardında görevliler son 4 ismi de okuyarak kura çekimini bitirdi.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Maaz Özdemir, alımların diğer kurumlarda olduğu gibi noter, İş-Kur ve belediye personelinin gözetiminde şeffaf bir şekilde yapıldığını belirterek, kura çekimlerinde bir şahsın provokatörlük yapması üzerine kısa süreli bir gerginlik çıktığını ve kura çekimlerinin geçerli olduğunu söyledi.

30 Mar 2017 - 18:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber