PKK desteği Almanya'nın iç istihbarat raporlarında

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "PKK, Almanya ve Avrupa ülkelerinde, kağıt üzerinde terör örgütleri listesinde yer alıyor ama işin gerçeği böyle değil. Almanya'nın iç istihbarat raporları elimizde, bu raporlarda, PKK terör örgütünün Almanya'da istediği gibi terör eylemleri için militan topladığı, Türkiye'ye ve Kuzey Irak'a bunları getirdiği, istediği gibi haraç, bağış topladığı açık bir şekilde yazıyor." dedi

YENEROĞLU, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, PKK'yı terör  örgütü olarak kabul eden ancak PKK'nın eylemlerine izin veren ülkelerin  tutumundan rahatsızlık duyduğunu belirtti. 
 Özellikle Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, Avusturya gibi ülkelerde  PKK'nın çok rahat hareket edebildiğini, istedikleri şekilde propaganda  yapabildiklerini anlatan Yeneroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 "PKK, Almanya ve Avrupa ülkelerinde, kağıt üzerinde terör örgütleri  listesinde yer alıyor ama işin gerçeği böyle değil. Almanya'nın iç istihbarat  raporları elimizde, bu raporlarda, PKK terör örgütünün Almanya'da istediği gibi  terör eylemleri için militan topladığı, Türkiye'ye ve Kuzey Irak'a bunları  getirdiği, istediği gibi haraç, bağış topladığı açık bir şekilde yazıyor. PKK  terör örgütü yayımladığı günlük gazete aracılığıyla propaganda faaliyetlerini  sürdürüyor. Almanya samimiyse, kendi istihbarat raporlarını okusun, PKK'nın  yasaklı bir terör örgütü olmadığını, fiili olarak çok rahat hareket edebildiğini  hatta neredeyse, kamu yararına çalışma statüsüne sahip dernek konumunda  faaliyetlerini sürdürebildiğini görecektir. Türkiye'de her gün insanlar  katledilirken, terör örgütü ülkemizde kanlı eylemlerini sürdürürken, aynı terör  örgütünün mensupları Almanya'da kutsanamaz." 
Türkiye'nin terörle mücadelesinin yurt dışında etnik bir çatışma  olarak gösterildiğini vurgulayan Mustafa Yeneroğlu, PKK, YPG ve PYD tarafından  Almanya ve benzeri ülkelerde açılan stantlarda Türkiye'nin Kürtlere karşı bir  mücadele yürüttüğü, terör örgütünün de Kürtlerin hakkını savunduğu yönünde bir  görüntü yansıtıldığını ve "Kim PKK için Türkiye'de savaşmak ister." şeklinde  çağrılar yapılarak, militanlar toplandığını kaydetti. 
15 Temmuz'dan sonra Türkiye'deki darbeye tepki göstermek için  Almanya'da sokaklara çıkan Türklerin, çeşitli engellerle karşılaştığını ancak PKK  terör örgütünün ise istediği zaman istediği eylemi gerçekleştirebildiğini aktaran  Yeneroğlu, DEAŞ'a karşı ise net bir tavır sergilendiğini, DEAŞ'ın hiçbir  propagandasına izin verilmediğini ifade etti. 
"Türkiye'nin istikrarına hedef alan, batı dünyasında destekleniyor" 
Batı dünyasının Türkiye'de yaşanan terör olaylarını ve bu terör  örgütlerinin yurt dışındaki eylemlerini gözardı ettiğine dikkati çeken Yeneroğlu,  şunları söyledi: 
"Son zamanlarda PKK ve yandaşları, yurt dışında Türk toplumunun yoğun  olarak bulunduğu ortamlara saldırılarda bulunuyor. Örneğin, son haftalarda Türk  Demokratlar Birliği'ne 9 saldırı düzenlendi. Molotof kokteyllerle mekanları  yakıldı, insanlar hedef alındı. Son bir kaç hafta içinde camilere, kahvehanelere  saldırılar oldu. Bunlar oradaki insanların öldürülmesini bile göze alacak  saldırılardı. Bu meselelerle ilgili arkadaşlarla değerlendireceğiz, ne  yapabiliriz tartışacağız. Türkiye'de insan hakları noktasında eleştirme hakkını  kendisinde görenler, bu hallerin teşvik edilmesiyle ilgili ortamları  yaratanlardır. Türkiye'nin istikrarına hedef alan kim varsa, batı dünyasında  onlar olağanüstü bir şekilde destekleniyor. Bu yaşananlar nedeniyle, Türk  kamuoyunun, özellikle Avrupa'dan daha fazla soğuduğunu görüyoruz." 
 "Terör örgütü mağdurlarında ciddi artış var" 
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, son zamanlarda  yurt dışından PKK mağdurlarına ilişkin de başvurular almaya başladıklarını  belirterek, Almanya'daki bir Türk vatandaşının, "Apocu Gençlik" adı altındaki PKK  militanları tarafından derneklerine saldırı düzenlendiğini anlatan bir dilekçe  gönderdiğini aktardı.
Mustafa Yeneroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: 
"Bir vatandaşımız, bir derneğin bünyesinde konuşma yapacak ve bu durum  PKK militanları tarafından duyuluyor. Konuşma yapacağı anda yüzünü, gözünü  kapatmış 20-30 genç toplanıp derneği yakıyor. Bu konu hakkında Almanya'da  herhangi bir şey yapılmıyor, haber bile olmuyor. Başka bir gruba yönelik olsa tüm  ülke ayağa kalkardı. Bu vatandaşımızın bize ulaştırdığı bir şikayet dilekçesi  var, biz de Dışişleri Bakanlığımızla harekete geçerek, Almanya'da ilgili  mercileri ikaz ettik. Bize buna benzer vakalar gelince hukuki mekanizmaların  harekete geçmesi için çaba gösteriyoruz. Son dönemlerde yurt dışındaki  vatandaşlarımızdan terör örgütüne ilişkin gelen şikayet dilekçelerinde çok ciddi  artış var."

Yeneroğlu, kendi ülkesinde terör örgütü barındırıyorsa, başka  ülkelerde kan akmasına, masum insanların katledilmesine sebebiyet veriyorsa, o  ülke idarecilerinin insan hakları konusunda konuşma hakkının bulunmadığını  bildirdi.

16 Kas 2016 - 11:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber