Pide fiyatları belirlenemedi

RAMAZAN ayına günler kala Alanya'da pide fiyatlarının halen belirsizliğini koruması vatandaşların tepkisine neden oldu.

- Kübra DUMAN
İftar sofralarının vazgeçilmezlerinin başında gelen Ramazan pidesinin fiyatı hala belirlenemedi. Ramazan ayına ait bu özel yiyeceği imal eden fırıncıların ağzının tadı kaçarken, fiyat karmaşası her geçen gün daha da büyüyor. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Sert, belirsizlik konusunda suçu fırıncılara atarak, "Biz haftalar önce fırıncılara çağrı yaparak fiyat teklifinde bulunmalarını istedik. Bugün de gelmediler ve halen bir müracaat olmadı" dedi. Müracaat süresinin Pazartesi günü sona ereceğine dikkat çeken Sert, "Pazartesi gününe kadar müracaat ettikleri taktirde, konu oda bünyesinde bulunan Fiyat Tespit Komisyonu'na gelecek. Burada üyelerimiz un ve diğer malzemelerin fiyatlarını karşılaştıracaklar ve belirlenen fiyat Antalya Odalar Birliği'ne gönderilecek. Burada onaylandıktan sonra komuoyuna duyurulacak" diye konuştu. Fırıncıların Pazartesi gününe kadar müracaat etmemeleri halinde eski fiyatın geçerli olacağının altını çizen Sert, "Galiba fırıncılar para kazanmak istemiyorlar ki bu güne kadar başvuru yapmadılar. Başvuru olmaması halinde 300 gram pide, geçen yılkı fiyat olan 70 kuruştan satılacak" dedi.

#

07 Ağu 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber